Román nyelvből lehet érettségit tenni nyelvi érettségiként, 4. tantárgyként?
Most 11-es vagyok, a nyár folyamán fogunk Magyaorszgára költözni Romániából (ha minden jól megy).
Tudom, hogy 3 alaptantárgyból - matek, magyar, töri - kötelezően érettségizni kell, nem is ezek miatt érdeklődöm, hanem, hogy a nyelvi érettségim lehet-e a román (az ötödik az infó lesz). Emelt szintűt raknék, mivel, természetesen szinte anyanyelvi szinten beszélem.
9. óta készülök a C1-es angol nyelvvizsgára, azt idén szerettem volna letenni, de csak jövőre marad sajnos... Azért nem abból szeretnék érettségizni, mert gondoltam így "papírt szerezhetnék" a román tudásomról. Lenne egy C1 angolom így és egy B2 románom.
Viszont a kérdés: választhatom ezt 4. tantárgynak?
(Persze arra is gondoltunk, hogy rakjak románból is nyelvvizsgát, de ha érettségin ezt ingyen megúszhatom, és el lesz ismerve B2-nek, akkor megfelel.)
értem. hát én ugyebár 3 évig anyanyelvi szinten tanultam a román nyelv és irodalmat... a mo.-i 12-es anyagból kéne osztályozót tennem, vagy az egész 4éves magyarországi tananyagból?
úgy értesültünk, hogy a romániai bizonyítványomban levő jegyeket elfogadják Magyarországon, többnyire a tananyag egyezik a két országban, kivéve a román nyelvet, nyilván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!