Egyetemi kollégiumból hazautazás?
Sziasztok!
Nektek mennyibe kerül egy utazás az otthonotok és kollégiumotok között?
Akinek kicsit drágább, Ő is minden hétvégén hazautazik?
Kérlek írjátok oda azt is, hogy egy utazás mennyi nektek.
Köszönöm!
Nekem 2000 ft lesz egy utazás. Ez soknak számít?
Köszönöm, ment a zöld kéz.
Nekem oda vissza 4000 lenne, ez egy hónapban min. 16000 ft:(
Nálam a pénz másodlagos volt (szinte ingyen utazom,) de én is küszködtem az utazás témával.
Én először 3 hetente utaztam haza, de aztán elegem lett belőle, hogy a négy órás út megtétele kétszer rengeteg időt elvesz. A péntek délután és a vasárnap kb teljesen ráment az utazásra, meg a készülődésre.
Egy idő után úgy döntöttem, inkább hat hetente megyek haza kb, de olyankor egy egész hétre akár. (Nálunk van őszi és tavaszi szünet.)
A dologhoz hozzá tartozik, hogy 14 éves korom óta kollégista vagyok, akkor hetente hazajártam, és vasárnap nem nagy pakkokkal megyek vissza Pestre, hanem magamnak főzök, magamra takarítok, stb.
Nekem kb 2500 Ft, ha a barátomhoz utazok 5000 Ft.
Azt te tudod, hogy neked sok vagy kevés ennyit az utazásra áldozni. Engem nem terhel meg. De nem is a pénz, hanem az idő miatt nem megyek haza minden hétvégén, inkább csak kéthetente. Amíg nem kerültem távkapcsolatba, addig simán a koliban maradtam egy hónapot is. Majd látod és érzed, hogy mire van idényed és változni is fog a hónapok, évek alatt.
Nekem is 2000 körül van. Eleinte sokat jártam haza, nem éreztem magam annyira jól a koliban, még nem voltak egyetemi ismerőseim. Vizsgaidőszakban is előfordult, hogy kb heti egyszer, csak a vizsga előtti este utaztam vissza és vizsga után egyből haza. Volt, hogy vettem bérletet, ha mindenképpen sokat szeretnél hazajárni, akkor szerintem megéri, úgy emlékszem, nekem 14ezer körül volt (csak helyjegyet kell hozzá venni, ha nincs sima gyorsvonati pótjeggyel igénybe vehető kocsi). Nem nagy kedvezmény, de azért mégis több, mint a semmi.
Lehet ügyeskedni is, a mávnál mindenfele jegyre külön kedvezmények járnak. Ha neten veszed a jegyed és a telefonodon mutatod meg a kalauznak, akkor pár %-ot levonnak az árból. Ha átszállásra van szükséged, akkor nézz utána több lehetőségnek, hátha van olyan útvonal, ami időben nem túl sokkal több, de mondjuk nem muszáj pót/helyjegyet venni, így olcsóbban jön ki.
Nekem 2175 Ft egy irányban és 4 óra, ha átszállással kell menni, akár 5,5 óra is lehet.
Elsősként szigorúan 2 hetente hazajártam, most már jóval ritkábban, akár 4-5 hét is eltelhet két hazamenetel között (nem feltétlenül az ára miatt, hanem inkább az út hossza miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!