Semmelweisre/Szegedre orvosira járók, hogyan kerületetek be?
Mi a titok? Végzős év előtti nyártól kezdve éjjel nappal oldottátok az érettségi példákat?
Ne értsetek félre, nem vonom kétségbe a Pécsre vagy Debrecenbe járók szorgalmas készülését, de a kérdésben említett két karon is rendkívül magas a ponthatár.
Én jövőre fogok felvételizni, kíváncsi lennék mások hogyan viszonyultak a készüléshez az én koromban/helyzetemben.
Előre is köszönöm a választ!
Én duplázással kerültem be. Szóval az igazi "titok" az én esetemben az volt, hogy hoztam a gimiből annyi pontot, amennyit csak lehetett.
A kémia számolásokat elkezdtem 11. után a nyáron, az elméleteket csak szeptemberben.
A közepek nagyon jól sikerültek, az emeltek már kevésbé. Elsőre nem jutottam be. Második nekifutáskor 4 hónapot készültem csoportos különórán, ekkor ugye suliba sem kellett már járnom és simán felvettek Szegedre.
Nem bánom, hogy nem vettek fel elsőre és azt sem, hogy nem a duplázásra hajtottam.
Szerintem a titok egy jó tanár...
Én másodéves vagyok Szegeden.
5 éves, nyelvi előkészítős angol tagozatra jártam, biosz-kémiát 11.-ben felvettem faktnak. Jó sokat tanultam rájuk, biológiából versenyeztem is, kémiából kicsit gyenge volt a fakt, az utolsó évben jártam magántanárhoz hetente.
Az órákon mindig érettségi feladatokat csináltunk, kémiából végigcsináltam az Ötösöm lesz kémiából feladatgyűjteményt, illetve a korábbi érettségiket. A Mozaik és Villányi-féle könyveket tudom ajánlani. Duplázással talán 452 pontom volt, de jók lettek a közepeim is, így végül a hagyományos számítással több pontom lett.
Amit tudok mondani, hogy szerintem nagy hülyeség csak az emeltekre alapozni. Sose tudhatod, hogy az adott évben milyen feladatsort kapsz ki. Ha jól sikerülnek a közepeid, már eleve van egy biztonságérzeted, és így nem akkora gáz, ha kicsit elrontod az emelteket.
Egyik évfolyamtársam pl. 50%-os emelt kémiát írt, de mellette nagyon jó volt a többi tárgya, így simán felvették fogorvosira.
Míg másik évfolyamtársam 3. éve próbálkozik, mert a ramaty közepei miatt 90% körüli kémiát kellene produkálnia ahhoz, hogy egyáltalán esélye legyen bekerülni.
Mindenki, aki orvosira jelentkezik tanul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!