Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy is van most a tanárképzés?

Hogy is van most a tanárképzés?

Figyelt kérdés
Régen úgy volt, hogy szakpárra lehetett jelentkezni, most viszont mintha nem így lenne. Szóval ha én történelem-magyar szakos tanár szeretnék lenni, akkor jelentkeznem kell töri és magyar szakra is? Bocs a tudatlanságomért! Előre is köszi a válaszokat!
2010. júl. 28. 15:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Földrajz-kémia tanárszakon vagyok. Tavaly kémiára jelentkeztem, első év végén kell szakosodni ( nekem pl vegyész, analitikus vagy tanári szakirányra).

Szóval felvételizel valamelyik szakra, és első év végén választod a másik szakot minorszakként. Ennyi.

2010. júl. 28. 15:53
 2/4 A kérdező kommentje:
És akkor egyenértékű mindkettő? Úgy értem, hogy munkavállalásnál nézik-e, hogy az egyik "csak" minor?
2010. júl. 28. 15:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Oda jelentkezz, amit jobban szeretnél. Az első év után választhatsz még egy tantárgyat. Azt sajnos elég hiányosan fogod tanulni. Aztán jobb esetbe össz. 3 év alatt elvégzed az alapszakot, majd asszem 5 félév alatt a mesterszakot. És meg is van a tanári diplomád.
2010. júl. 28. 15:56
 4/4 anonim ***** válasza:
És hova kell jelentkezni, melyik egyetemre, ha valaki középiskolában szeretne közgazdaságtan (elméleti gazdaságtan) tanár lenni? Vagy ez csak akkor érhető el, ha már van egy BA diplomája az embernek és megy tovább? Most fogom kezdeni a gazdmenedzsmentet szeptemberben. :D
2010. júl. 28. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!