Aki csinált már infó közepet, milyen tanácsot adnál annak, aki előtte áll?
Min vesztettél pontot?
Mit néznél át mindenképp?
Szia
Én tavaly csináltam előrehozottat. Annyit tudni kell rólam, hogy lány vagyok, nem erősségem az infó és 2 héttel előtte kezdtem el gyakorolni.😄 Végül 81% lett a gyakorlat és a szóbeli felhozta azt is kicsit ( tudom idén nem lesz..)
Annyi a tanácsom, hogy olvasd el pontosan a feladatokat, tüzetesen és lépésről lépésre haladj, így nem hagyhatsz ki semmit. Üres bekezdésekre meg az ilyen pontatlanságokra figyelj. Ha nem tudsz megoldani egy feladatot, akkor ne szenvedj vele, hanem menj a következőre és folytasd. Kapni fogsz egy lapot, amire jegyzetelhetsz, firkálhatsz szóval vigyél tollat, szövegkiemelőt. A végén térj majd vissza arra, ami nem ment. Nekem élesben valahogy sokkal többnek tűnt az idő és a végén még sok időm volt ellenőrizni, visszatérni arra, ami nem ment.
Minden feladatnál lépésenként haladj, mert ha ugrász az alfeladatok közül bármi kimaradhat.
A word feladatnál érdemes többször átolvasni a feladatot, hogy pontosan mit-hol-miért kell csinálni. Esetekben a szerkesztésnél a mintára kell figyelni. (pl. táblázat szegélye)
Az excel feladatnál a legalapvetőbb függvényeket átnézni(szum, átlag, min/max, stb.) illetve pár könnyebb összetett függvényt.
Ha powerpointot kapsz akkor figyelj a pontos elhelyezésre/színekre.
Ha weblapot kapsz érdemes átnézni a felületet, hogy hol kell dolgoznod és hol helyezkednek el az alapvető beállítások.(címsorok, bekezdés, táblázat,stb.)
Az adatbázis feladatnál szerintem a jelentés érdemes átnézni mindenképpen, tavalyiban volt egy.
Mindemellett ajánlott megcsinálni pár teljes érettségi feladatsort a régebbiekből. Ha van lehetőséged arra próbáld saját magad kijavítani, így láthatod, hogy mire kapsz pontot és mire nem.
Én tavaly az adatbázisnál vesztettem pontot, illetve a figyelmetlenségem miatt a többi feladatnál(pl elfelejtettem formázni az utolsó bekezdést). Összesen kb 15 pontot vesztettem gyakorlati részen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!