Milyen a Szombathelyi művészeti szakgimnázium?
Főleg a zene szak érdekelne. Mennyire nehéz bekerülni?
Hányan vannak egy osztályban?
Van szóbeli felvételi?
És mi a véleményetek suliról, szeretitek?
Nem tudom kell e válasz, nincs e késő, de azértirok , mert nem olyan megterhelő.
Na most a bekerülésről nem tudok sokat, de állítólag ha nagyom tehetséges vagy akkor felvesznek akkor is ha bukásra állsz, de 🤷🤷 naaz osztályokban ha minden igaz 30-an vannak. És ha a fejemben nem csak káposzta szafft van akkor 15 médiás , és 15 zeneis. Mindezt csak azért tudom mert a nővérem is oda jár , bbár ő a textíl szakra, és én a mozgókép-és animáció szakra , azaz a médiára akarok menni majd. A szóbelit illetően aszt hiszem a nővéremnek volt szóbelije. De túlélte. Nekem szimpi. Bár tesó csütörtökönként hatkor végez, és egyépként négyig tart a tanítás, (most a ötvös/textíl/festő/grafikus... Szakokról vn szó)
és ő nyolcra megy be. Közelében van viszonylag buszmegálló, vele szemben van bicikliszervíz, nem messze van a kórház, ha valaki netán telrúgja a vödröt. Kell ennél több?
(nem minden esetben stímmel amit írok, ezt csak halottam, semmit se ígérek. Viszont ha továbbra is oda akarsz jelentkezni, hát sok sikert !!!!!!!
Előzőt javítva: 30-an egy osztályban sincsenek meg, főleg a zeneis osztályokban nem. A zene szakra nagyjából 10-15 embert vesznek fel, médiára 4-6 embert. A suli nem négyig tart, (ha a szakmai napokról beszélünk) hanem, a képzős osztályokban, 7-8-ig akár.
Persze vannak laza napok, amikor 3-kor már végez az ember, de ha kifogsz egy jó órarendet, akkor nagyon simán túllehet élni a szakmai napokat is. A zenészeknek pluszban rengeteget kellett gyakorolnia, ennyit tudok róluk mondani biztosan, mivel az ő szakmai óráik nem tudom hogyan voltak.
Mivel én képzős voltam, a zenei szakról csak azt tudom mondani amit hallottam. Elvileg az elmúlt években elég könnyű volt a bejutás, a kevés jelentkező végett. Szóbeli nálunk volt, de a zenészekről nem tudok. Ajánlom figyelmedbe a suli honlapján a felvételi részt, ott mindent leírnak szerintem.
Én idén végeztem ott, és szerintem ennél jobb környezetben nem kerülhettem, persze mindennek vannak árnyoldalai. Mi hatalmas szabadságot kaptunk, és ezt megkellett tanulni kezelni. A társaság nagyon jó, befogadó és mindenki ismer mindenkit (aminek szintén van hátulütője). Összeségében nagyon jó szakmai oktatást kapsz egy nagyon családias környezettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!