MSc. Jelentkezésnél a szerzett pontszámot kerekítik?
Figyelt kérdés
Úgy értem, ha valakinek pl.: 75,6 pontja van és 76 ponttól lehet bekerülni az adott szakra, akkor felkerekítik vagy ő még éppen lecsúszik?2020. ápr. 22. 23:41
1/7 anonim válasza:
Hogy lenne már 75,6 pontja valakinek?
2/7 A kérdező kommentje:
Ezt hogy érted, nekem annyi van.
2020. ápr. 23. 00:08
3/7 anonim válasza:
Áruld már el, hogy ez hogy jött ki :D
4/7 A kérdező kommentje:
vagyis 75.69, ahova jelentkeztem két tizedesjegyre kell megadni a pontszámot. Neptunban is két tizedesjegyre van írva az osztályzat. Vagy nem értem mi a gond? :D
2020. ápr. 23. 00:11
5/7 anonim válasza:
A diplomajegyet kerekítik minden esetben. Tehát, ha 4,49 a diplomajegyed, akkor 4-es diplomáért kapsz pontot. Ha 4,5 fölött, akkor annyit kapsz, amennyit egy 5ös diploma ér (nem minden egyetemen így van a pontozás). És ahhoz jön még hozzá nyilván a felvételi pont.
6/7 A kérdező kommentje:
Érted, a diploma jegyét, ami két tizedesre van megadva kell beszorozni egy számmal. :D És direkt írják is hogy két tizedesjegyre kell megadni, nem kerekítve. De ugyebár a felvételin meg már egész számokkal számolnak.
2020. ápr. 23. 00:17
7/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi szépen, akkor ezek szerint mégiscsak kerekítik. :)
2020. ápr. 23. 00:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!