Akiknek problémája van az érettségivel, az a sírás helyett miért nem érettségizik jövőre?
Mert akkor ki kell hagynia egy évet, nem mehet szeptemberben egyetemre.
Látom neked is annyi eszed van mint egy madárnak.
#2 aki egyetemre akar menni nem sír hanem tanul
Vagy vajon majd az elsőéves eltés fog sírni, hogy vigyék lejjebb a ketteshez szükséges százalékot a matematika érettséginél?? :,D
Ezzel nem az a gond, ahogy te itt beállítod.
Elmagyarázom neked. Mondjuk tegyük fel, sok gyerek dönt úgy, oké, most nem érettségizik, majd jövőre jó lesz az. Tudod, mi ezzel a gond? Mert bizony van több is.
Az egyik az, hogy egy év alatt eléggé ki tud esni az ember ebből a rendszerből, a tanulás napi szintű tevékenységéből, a matekból, töriből, nyeltanulásból. Egy év alatt sok minden változhat. Ma még van lehetőséged érettségizni, mert a szüleid támogatnak, van hol laknod, nem kell dolgoznod. De lehet jövőre minden megváltozik és ugrott az érettségi. Egy évig otthon ül a gyerek majd? Mert munkája nem lesz nulla végzettséggel. Ha vége a sulinak, vége a diák jogviszonynak. Az se lesz.
Mert ugye nincs érettségije, igaz? Nem akreditált és a gimnáziumnak, középiskolának egy értelme van, hogy megszerezd a végbizonyítványt. Azért ülsz ott 4,5 évig.
Ha nincs érettségid, akkor leírnak, hiába senki nem kíváncsi az eredményeidre. Az érettségi nemcsak a tovább tanulás miatti pontszámítósdihoz kell. Tetszik érteni?
Az egy végzettség, ami bizonyítja, hogy te elvégeztéll egy középfokú iskolát.
Szerintem ez a döntés egy dologra lesz jó.
Hogy növelje a képzetlen, bizonyítvány nélküli fiatalok számát.
"Mindig adott az évismétlés lehetősége"
Nos, a saját szemszögemből írok: nem. Vagyis igen. De nem igazán.
Én itt járok Budapesttől nem messze középiskolába, kollégista voltam. A szüleim erdélyiek, én hétvégente (mert a koliba nem lehet lenni) a bátyámnál laktam Pesten. Illetve most is itt lakok, mert nem akarok úgy hazamenni, hogy 2 hetet karanténba kell töltsek.
A szüleimnek ebből kifolyólag is nagy kiadás, hogy fenntartsanak... nyilván az, hogy kollégiumba vagyok, magamra főzök a menza mellett egy kiadás. Ahogy az is, hogy én veszem a mosószert, a tusfürdőt, stb magamnak. Igen, megengedhetnénk magunknak, hogy újra kijárjam a 12.-et, de felesleges pénzkidobás lenne. És így gondolkozik mindenki akit még a szülei tartanak el, de nem otthon. Mert mindenki többet költ, aki nem a szülői fedél alatt lakik.
Én nem megyek egyetemre, mégis ha úgy tetszik "sír a szám" az érettségi miatt. Tanulok is, de idegroncs vagyok mert nem tudni mi lesz. Nem csak magam miatt aggódok, hanem másokért is: ha 2 hét múlva le kell utazzak érettségizni Pestről a agglomerációba szétfertőzhetek bárkit a tömegközlekedésen. Főleg mert a bátyám orvos, szűr koronásokat, védőfelszerelés ide- vagy oda.
És persze azt se veszed figyelembe, hogy egy év mekkora kihagyás tanulás szempontjából. Bocsi, hogy passzív-agresszív hangnemben írok, de én rohadt ideges vagyok az érettségi miatt még így is. Valamint nem tudok és nem is akarok vitatkozni olyanokkal akik szerint ez csak hiszti. Mert ez probléma... Probléma 100.000 embernek akik jelentkeztek idén érettségizni.
Gondoltál azokra, akik dolgoznak és idén akartak újraérettségizni és jövőbe egyetemre menni? Mert ők nyilván minél hamarabb akarnának elkezdeni tanulni ott, és nem még egy évet szívni az eddigi munkahelyükön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!