Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemeken mennyit kell...

Az egyetemeken mennyit kell szerepelni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy kell-e előadásokat tartani másoknak meg ilyenek
2008. nov. 21. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

tanártól, szaktól, és tanegységtől függ.

pl nekem filozófia szakon kellett, meg könyvtár szakon is, mert 24-50 ember volt egy evfolyamon, és legtobb tanegysegre kb 10-12en jelentkeztünk. a progmaton, meg más szakokon, ahol van 400 ember egy évfolyamon, és mindenkinek el kell végeznie ugyanazt a tanegységet, nemhiszem, hogy nagyon kéne előadást tartani, bár nekik is van olyan, hogy elofordulhat. szóval változó, kartól, tanártól, és tanegységtől függ

2008. nov. 21. 20:26
 2/8 anonim válasza:
100%
Vannak előadások,,ott csak ül és hallgatsz, na meg jegyzetelsz,és vannak szemináriumok, ahol -szaktól,tanártól és tárgytól függően- rengeteg kiselőadást kell tartani.
2008. nov. 21. 20:27
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

Az egyetemen arra figyelj, hogy nem igazán fognak azzal foglalkozni, hogy téged tanulásra buzdítsanak, vagy odafigyeljenek rád. Még a gyakorlatokon talán...

Tehát, ha magad nem tanulsz, azt megállapítják majd a zh. eredmények alapján - és eleve javítóvizsgával indulsz a vizsgaidőszakban (vagy oda se jutsz). De inkább az van, hogy ha nem tanulsz, kibuksz majd az első vizsgaidőszakban.

Ezt arra mondom, hogy kell-e szerepelni... persze, hogy kell, időnként. De ha nem akarsz, valószínűleg senki nem megy majd utánad és nem erőlteti. De ennek az lesz az eredménye, hogy kibuksz.

2008. nov. 21. 22:36
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A mi sulinkban átlagosan két-három prezentációt kell tartani egy félévben. Persze nem mindig egyedül, van hogy csoportosan. Van egy kedves barátnőm, aki nagyon lámpalázas, és ő kibekkelte, hogy a 4 év alatt kb 2-szer prezentált... túlélte, és most márciusban diplomázik. Ne stresszelj ezen!
2008. nov. 21. 23:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Elsőéves magyaros vagyok, jövő héten tartom a negyedik referátumomat. Van olyan, ahol még a ppt-s bemutatókat is megkövetelik. Nem érdemes kihúzni magadat ez alól, mert nagyon jó lehetőség a gyakorlásra.
2008. nov. 22. 12:29
 6/8 A kérdező kommentje:
És ezt kik előtt kell tartani?
2008. nov. 25. 14:28
 7/8 anonim ***** válasza:
A referátum olyan, mint a kiselőadás a középiskolában. Általában adott szakirodalomból vagy kijelölt témából kell felkészülni. Ennek értelmében a tanár és az osztály/csoport előtt adod elő. Van olyan tanárunk, aki azt mondta, hogy akinek nem jutott referátum, az a vizsgán két tételt húz. Nem tudom ki jár jobban.
2008. nov. 27. 15:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Hova szeretnél járni?Melyik egyetemre?

Én másodéves vagyok, óvodapedagógiára járok, és eddig minden félévben volt összesen 4-5 referátum.A csoporttársaim előtt.

Egyáltalán nem gáz...

Ja és az egyik válaszolóval nem értek egyet...én itt kevesebbet tanulok, mint gimiben és mindig 3.6-3.9 az átlagom.Nekem ez tökély, mert soha sem voltam pedál vagy éltanuló...inkább az a fontos, hogy az adott hivatásban el tudjon mélyülni az ember.

2008. nov. 28. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!