Eddig két emelt matekérettségin írtam meg gyakorlásként, saját tudásomból, természetesen függvénytáblázatot használtam. Az egyik (2019. május. ) 60%-os, a másik (2018. október) 72%-os lett. Szerintetek milyenre fogom írni?
Nem csodálom, hogy nem megy a valószínűségszámítás, ha ilyen kérdést teszel fel.
A helyes válasz: ebből a két adatból nem tudjuk, hogy milyenre fogod írni.
Írj meg többet is, két db feladatsorból nem lehet semmit kiszámítani. Bár egyébként sem, mert nem egy robot vagy, akire ráhúzhatók a matematikai modellek, a pillanatnyi lelki, egészségi állapotod, fáradtság stb is befolyásolják majd az eredményt.
Ha több feladatsort írsz, többféle feladattal találkozol, így kiderül, mi az, ami nem megy, és azt lesz idő gyakorolni. Élesben pedig kell némi szerencse is, hogy kifogd azt, ami a legjobban fekszik, de azért az elmondható, hogy akinek vannak rendes alapjai, de peches, az is összehoz legalább egy 3-ast. Én tavaly érettségiztem (hullabetegen), konkrétan 2 ponton múlt a 4-esem (figyelmetlenség miatt hibáztam), pedig pl. a val.szám nekem is kifejezetten rosszul ment, a kombinatorikáról nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!