Szent István vagy Szent László Gimnázium? (Bp)
Attól függ, hogy hova szeretnél menni egyetemre.
A Szent István Gimi reál gimi inkább, legtöbben műszaki-mérnöki-informatikai irányba mennek. Innen mennek a legtöbben a BME-re meg sok magyar egyetem mérnöki és informatikai karán megtalálhatóak. Szóval a matek és fizika lesz itt népszerű.
A Szent Lászlóban erős a kémia-biosz, tehát biztos, hogy megkapod közép és emelt szinten is, ha ezt a tagozatot választod. Innen nem olyan nehéz orvosira például bejutni.
Sokan kiemelik itt a média tagozatot. Könnyen lehet viszonylag innen érvényesülni vele, jó alapokat biztosítanak.
De ha leírod mi érdekel, akkor könnyebb segíteni.
Az igaz, hogy elterjedt a Szent Istvánról, hogy reál gimi, tehát fizika-matek, ez a kettő tényleg nagyon nagyon erős.
Én viszont személy szerint oda járok és az orvosira szeretnék bekerülni, és egy csomó olyan diák volt a sulimban, akik szintén. Nagyon nagy részük bejutott, kémia olimpiát nyert stb. Szerintem nagyon jó suli, imádom, viszont hogy Churchill-t idézzem: ,,Nem ígérhetek mást, csak vért, verejtéket és könnyeket."
Sok sikert az orvosira való készülésben!
Utólag még akartam írni, hogy személy szerint az általam leírtak ellenére én is a Szent István Gimit javaslom, mivel BIZTOSAN! kapsz egy csomó matek és fizika tudást, ami orvosin jól jön majd az első kettő évben.
Plusz a matematika és a fizika ad egy erős logikát, illetve elméleti hátteret, ami nagyban megkönnyíti majd a tanulást.
De gondolom akkor a természettudományi tagozatra mész.
Köszönöm a segítséged, szerintem is jól választottam.
A fizikás osztályba szerettem volna menni, de a NAT miatt mindkét osztály általános lesz. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!