Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem lehetne valahogy korlátozn...

Nem lehetne valahogy korlátozni az évszámtanítást a történelem-órákon?

Figyelt kérdés

Sajnos nálunk a töri tanár anno azt mondta, hogy aki legalább 4-500 évszámot nem magol be nem is ember és nem számít műveltnek.

Én meg kicsit sokallom azért.

Ad minden hónapban szépen egy 50 elemes listát és dolgozatot írat belőle.

Van amit napra pontosan meg kell tanulni, de általában az év is elég.

Híres emberek születése és halála. Csaták, szerződések aláírása stb.

Csak szerintem fölösleges manapság magolni és mindent fejből tudni?

Amúgy jótanuló vagyok, színötös. Csak az évszámok nem annyira érdekelnek.

2020. márc. 3. 12:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2020. márc. 3. 12:15
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Mit szeretnél? Egy gyk-s olvasó menjen el a történelemtanárodhoz, és beszélje le az évszámokról? Vagy ugyanaz a gyk-s írjon petíciót a szakminisztériumba? Mit szeretnél tőlünk?
2020. márc. 3. 12:18
 3/18 anonim ***** válasza:
14%
Teljesen jogos. Tanuljatok csak, az a feladatotok.
2020. márc. 3. 12:19
 4/18 A kérdező kommentje:

Hát, hogy például a magyar oktatási rendszer értelmes dolgokra tanítson esetleg, amivel az emberek munkát kaphatnak?

Szóval, hogy ne 3000 évszámot és dátumot tudjanak a diákok az iskola után, hanem pl. olyan tudást, aminek még van ez a... tudod... mi az...

ÉRTELME.

2020. márc. 3. 12:28
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
És ez szerinted ide írva, a gyk-ra, meg fog valósulni?
2020. márc. 3. 12:29
 6/18 A kérdező kommentje:
Senki nem ezt mondta.
2020. márc. 3. 12:30
 7/18 anonim ***** válasza:
70%
alap műveltséghez hozzátartozik. Nem tudsz mit tenni ellene.
2020. márc. 3. 12:35
 8/18 meszike91 ***** válasza:
88%
Sose jegyeztem meg évszámokat töriből és mégis ötös lett az érettségim.
2020. márc. 3. 12:50
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsi lennék mi van abban az 50-es listában, mert még pár éve ha TZ-re 60-70et össze tudtam szedni vagy egy kicsit többet az már ritka volt, pedig én minden tananyagból, minden évszámot kiszedtem.

Szerintem itt kicsi füllentés van a mennyiséget illetően. Tananyagonként pedig 7-8 évszám bőven reális.

ui.: az a 60-70 évszám amit én kiszedtem hónapot és napot is tartalmazott.

2020. márc. 3. 13:52
 10/18 anonim ***** válasza:
88%

Mivel az évszámok a törtenelem érettségi tananyagát képezik ezért sehogy sem tudod korlátozni a tanárodat. A jelenlegi érettségi rendszerben olyan atlaszt lehet használni amiben nincs kronológia (tehát egy csomó évszám nincs benne). A tanárod jól csinálja. Ha az érettségin kérdezik az évszámot akkor nem leszel szarban.

Az évszámokról az a véleményem, hogy ugyanúgy kell tudni, mint a szeretteid születésnapját, névnapját és egyéb jeles napjait.

2020. márc. 3. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!