Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Támogatnátok azt az ötletet,...

Támogatnátok azt az ötletet, hogy a diplomához ne kelljen nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
2010. júl. 24. 17:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
21%
A középszint max. egy alapfoknak felel meg. Nem értem, miért jön mindig mindenki a pénzzel. A középiskolai idegen nyelvoktatás ingyenes, nem hiszem el, akármilyen sz@r tanár mellett is fel lehet készülni 8 év alatt (5-12) egy!!! nyelvvizsgára, de inkább kettőre. Egyébként is autodidakta tanulásról nem hallottatok? Ez csak szorgalom és kitartás kérdése, pedig én inkább reálos vagyok. A könyvtári tagság meg nálunk évente 500 ft, nem igaz, hogy mindenkinek több százezres nyelvtanfolyamra kell járnia...
2010. júl. 25. 16:05
 12/19 anonim ***** válasza:
54%
Nem értem azokat, akik a pénzzel jönnek: a nyelvvizsgára különtanár és tanfolyam nélkül is fel lehet készülni, ha az ember nagyon akarja. Nem kerül pénzbe idegen nyelven olvasni, külföldiekkel csetelni, netrádiót hallgatni... Egy jó nyelvvizsga-felkészítő könyv és egy feladatgyüjtemény párezer forint: én is így készültem fel. Sokat kell vele foglalkozni, ennyi. Annak idején nálunk is ratyi volt a nyelvoktatás a gimiben, engem mégisérdekelt annyira a nyelv, hogy magamtól, önszorgalomból tovább tanultam a nyelvet. Én is hápoghattam volna, hogy így meg úgy rossz volt a tanár, ehelyett viszont rájöttem, hogy végsős soron a tanár csinálhat bármit, ha te nem vagy szorgalmas.
2010. júl. 25. 16:50
 13/19 anonim ***** válasza:

Utolsó: így van.

Nem a kút mély, hanem a kötél a rövid.

2010. júl. 25. 17:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
de a nyelvvizsgának ára van. És én havi 26000 forintból élek, így a 30-40 ezres nyelvvizsga ktsg eléggé megterhelő.
2010. júl. 25. 17:28
 15/19 anonim ***** válasza:
Pontosan az ilyen kifogásokért találták ki az emelt szintű nyelvi érettségit...:) Ami ingyen van.
2010. júl. 25. 17:45
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem. Szerintem alap dolog legalább egy középfokú.

Viszont azt támogatom, hogy legyen lehetőség ingyenes (vagy az eredeti árnál olcsóbb) nyelvvizsgára az egyetemen!

Vagy kedvezményes nyelvórákra stb...

Tényleg nem kevés pénzbe kerül manapság egy nyelvvizsga... és oké, hogy megtanulni meg lehet ingyen is, de a vizsgadíjat akkor is fizetni kell.

2010. júl. 25. 21:45
 17/19 anonim ***** válasza:
31%

Először:semmilyen nyelvizsgáért nem adnék plusz pontot, mert az nem pótolja a szaktárgyi tudást.

Másodszor: semmilyen diplomát nem kötnék nyelvvizsgához, mert nincs összefüggés az adott szak elvégzése és a nyelvvizsga között. Szerinem alkotmánysértő és a világon seholsincs ilyen eljárás.Mindenhol a nyelvtudás az érték és nem a papír. -----egy a témában nem érintett szülő

2010. júl. 28. 23:11
 18/19 anonim ***** válasza:
Alkotmánysértő, hogy a diplomáért tudást követelnek? A nyelvvizsgáért én se adnák pluszpontot, hanem kötelezővé tenném már a bejutásnál, akkor lenne igazán sírás-rívás. És mi az, hogy külföldön nem így van?
2010. júl. 28. 23:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Ma már egy nyelvvizsga alap dolog. Lassan ott tartunk, hogy egy nyelvvel nem megyünk semmire. Amúgy pedig nem csak a diplomához kell, hanem rengeteg munkahely is kéri.Viszont valóban nagyon drága... Tényleg az lenne a legjobb, ha az egyetemen ahol tanulunk ingyen meg lehetne csinálni. Ha nem sikerülne elsőre, akkor a második lenne fizetős...Persze ez csak álom! :D Nagyon sok magán nyelviskola van, és azoknak is meg kell élni valamiből...
2010. júl. 30. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!