Melyik tantárgyat tartjátok a leghasznosabbnak a középiskolában?
Matek, irodalom, nyelvtan, történelem, biológia, kémia, fizika, testnevelés... Mind fontos. Mind kell a fejlődéshez. Az életed további részének megadja az alapjait, a látásmódot, gondolkodásmódot, értékrendszert, megtanulhatod az összefüggéseket látni.
24
Ezt így nem lehet megmondani, mindegyik hasznos a maga módján. Mármint akkor lesz hasznos, ha nem csak megtanulod, hanem meg is érted.
Én például műszaki végezettségű vagyok, mondhatnám hogy milyen hasznos volt számomra a matek-fizika, de igazából a törit is nagyon élveztem, egy tök hasznos tárgy, mert megválaszolja miért élünk olyan társadalomban, amilyen.
Igaz, ebből nem lehet "megélni", de például remekül lehet vele szűrni a politikai bu11shitet.
Köszönöm a válaszokat!
Elnézést kérek, pontatlan volt a kérdésem! Egyik tantárgy fontosságát sem vitatom. Sőt, nagyon is fontosnak tartom, hogy a fiatalok minél többféle szemszögből ismerkedhessenek a világgal.
Arra lennék inkább kíváncsi, hogy szerintetek melyik tantárgy tanterve elég színvonalas ahhoz, hogy akár továbbtanulás nélkül is profitálhasson belőle a diák. Saját tapasztalatom például, hogy az informatika oktatása a középiskolában nevetséges, márpedig ez közel sem arányos a fontosságával.
Én matekos vagyok, és szerintem egy jó tanárral és kis érdeklődéssel matekon keresztül nagyon jól meg lehet tanulni a logikát, ami talán hasznos is lehet a későbbiekben. Plusz a matek nagyon sok más reál tárgynak az alapja. Gimis kémiát meg fizikát pl. simán túl lehet élni matekkal és logikával.
Az előttem szólókkal is egyetértek, a biosz... Én a jogsihoz szükséges elsősegélyvizsgán figyeltem fel rá, mekkora hülységet tudnak mondani egyesek. A "félülő helyzet" kifejezéssel mintha 5 percig activity-ztek volna, a vizsgáztató ennél egyértelműebben kevésbé segíthetett volna. De amikor az élő, fuldokló kisgyereket a vizsgázó csaj elkezdte volna újraéleszteni...
Viszont a sulis biológián kb semmi ilyet nem tanulunk/tanultunk. Szerintem a részletes genetika és sejtbiosz helyett lehetne ilyet tanítani.
Ahhoz képest meg, hogy azt mondogatják, hogy az informatika a jövő, meg előbb-utóbb szinte mindenkinek kell, tényleg nem valami színvonalas az infó gimikben sem.
#7-es vagyok
Az infóban én nálunk inkább a mennyiséget hiányolom. Heti 1 tanórn azért még lehetne emelni. 11-12.-ben nincs is kötelező informatika, csak fakt. A fakt pedig heti 1 dupla tanórát jelent, azaz az infófaktosok nálunk heti 45 perc szóbelire készülés és heti 45 perc programozás órájuk van. De van 3 törim, 5 magyarom, 2 bioszom és 2 médiám emellett.
((Na a heti 5 magyart se nem fontosnak, se nem hasznosnak nem találom például, mert mind az 5 órán késik, magáról beszél, és verselemzéseket magoltat (úgy felelünk, hogy nem láthatjuk a vers szövegét, de idézni muszáj).))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!