Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Bp-i Eötvös József Gimnázium...

Bp-i Eötvös József Gimnázium nagyon nehéz?

Figyelt kérdés

Azt hallottam hogy nagyon nagy az elvárás. Most vagyok 8.-os és az Eötvös nagyon tetszik de mindenfélét hallottam róla.

A tagozatok hogy vannak? Milyen osztályok vannak?

A kézségtantárgyak komolyan vannak véve?

2020. febr. 29. 00:24
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja és még azt szeretném megkérdezni hogy milyenek a tanárok?
2020. febr. 29. 00:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az általános kérdéseidre az alábbi linkeken megtalálod a válaszokat:

[link]

[link]

A készségtantárgyak meg vannak tartva rendesen, de nincs belőle vérengzés.

2020. febr. 29. 08:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az Eötvös a valóban erős gimik között az egyik legbarátibb. Ha be tudsz jutni, juss be!
2020. febr. 29. 08:23
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már jelentkezni kellett gimikbe, nem?
2020. febr. 29. 08:53
 5/10 anonim válasza:
100%

Szia:) Ha a kérdésed erre irányul, az Eötvös NEM versenyistálló. Természetesen nagy az elvárás, de nem túlzott szinten. Sőt, a legtöbb tanár kifejezetten rugalmas például egy TZ időpontjának megbeszélésében. Meg ha bekerülsz, akkor azért igen nagy valószínűséggel bírni fogod.

Sok osztály van, ezeket nem részletezném mert a honlapon minden fent van. ( ejg.hu )

A készségtantárgyak közül semmelyik sincs véresen komolyan véve, a tesi tanárfüggő, de senkinél nem kell megszakadni, a rajzórák szerintem tök jók, (én nem tudok igazán jól rajzolni, mégis nagyon szeretem, közben megy a zene, lehet beszélgetni is, szóval jó az:D), az ének pedig tényleg semmi komoly.

A tanárokról pedig így kollektíven nehéz írni, szerintem a nagy részük elképesztő jól tanít, és emberileg is jófej. Persze mindenhol van egy-két kivétel, de itt nagyon kis arányban vannak a kicsit kevésbé jók.

Én tényleg csak ajánlani tudom az E5vöst mind tudásban, mind élményekben nagyon sokat ad, úgyhogy érdemes idejönni😊

(És akkor most megyek Tisza TZ-re tanulni:D)

2020. febr. 29. 08:55
 6/10 A kérdező kommentje:

#4-esnek: igen, jelentkeztem is, csak hallottam elbizonytalanító dolgokat és gondoltam rákérdezek

Egyébként köszönöm a válaszokat:)

2020. febr. 29. 08:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Tagozatok vannak, de inkább amolyan emelt óraszámú tagozatok.

Szóval van 4 osztály: NyEk, Matematika-angol, Természettudományi, Humán.

A NyEk nem kell mondani, hogy az idegen nyelvekre megy rá. A cél, hogy 12-re mindenkinek legyen egy felső és egy közép nyelvvizsgája, bár ennyi órából ez bőven teljesíthető, szóval nem tartozik a nehéz kihívásokhoz szerintem. 5 év alatt bőven meglehet csinálni. Vannak, akik 2 felsőt szereznek.

Matematika-angol:

Itt a matek 5-5-3-4 órában van a 4 év során jelenleg, az angol pedig 5-5-4-4 órában van lehetővé téve.

A matek itt a kulcs tárgy. De erre rá lehet tenni komponensként szakkört, illetve faktot: 5+1 - 5+1 - 3+3+1 - 4+2+1, szóval aká 6-6-7-7 matekod is lehet a négy év során, ha szakkör nem érdekel, akkor 5-5-5-6-6, ha jól veszem ki.

Angolból itt is a felső vagy egy erős B2 a cél, de ezt 4 év alatt el lehet érni, ma meg az internet világában pláne.

Fizika szokott itt népszerű lenni. Ez alapból 2-2-2-0, mivel jelenleg három éves tárgy (az új NAT szerint csak kettő lesz majd elvileg? - nem tudom.).

De ez szakkörrel és faktokkal lehet:

2+1 - 2+1 - 2+2+1 - 4+1 azaz 3-3-5-5 a négy év során, szakkör nélkül 2-2-4-4.

A szakkör fizikából javasolt. Ezen a tagozaton sokaknak a fizika a faktos tárgya a matek mellett.

Főleg azoknak, akik természettudományi (matematikus, fizikus), műszaki, mérnöki, informatikai, gazdasági területre készülnek.

Természettudományi:

Kémia, biológia, fizika a kulcs tárgyak, de főleg az első kettő. Inkább a biológián és a kémián van a hangsúly.

Kémia alapjáraton 2-3-0-0, faktokkal lesz ez 2-3-3-3 azt hiszem, szakkört itt nem tudom de gondolom +1 minden évhez talán, ez nem biztos.

Biológia pedig 2-2-2-2, faktokkal lesz ez 2-2-4-5, ez bőven elég szinte mindenre. Szakkör passz, gondolom +1 mindenhova.

Fizika itt 3-3-2-0, utolsó két évből lesz 4-4 itt is.

Főleg azoknak, akik egészségügyi, mérnöki, műszaki, környezetvédelmi, természettudományi (biológus, kémikus) pályát akarnak.

Humán tagozat:

Nah ez érdekes, mert az osztály egyik fele angol-idegen nyelv, a másik fele meg töri-magyar orientáltságú, gondolom itt választani kell.

Faktos óraszámokat nem tudom, de gondolom +2 jön hozzá a két választott tárgyhoz.

Töri 3-3-3-3 órában van alapjáraton, magyar pedig 5-5-4-5 órában.

Főleg azoknak van, akik humán, művészeti, bölcsész, jogi pályára készülnek elsősorban.

Ez a gimi alapjáraton, ha nagyon ráfogom nem tagozatos, de ha ráépíted a megfelelő tárgyakra a szakköri+faktos komponenseket, akkor már beszélhetünk tagozatokról.

Ugye ez főleg azért van így, hogy legyen időd és lehetőséged orientálódni, kiválasztani, ami tényleg érdekel.

Első kettő év az alapozó, általános évek, az utolsó kettő pedig a faktos, készülős év, de utolsó kettőben már azt tanulod hangsúlyosabban, ami érdekel.

Talán még itt van a legokosabban megoldva a dolog.

Nem szivatos gimi, és nem versenyistálló. Sőt, egyik gimi sem versenyistálló amúgy.

Itt nem szivatni akarnak, szóval pusztán az órai odafigyelés is elég tud lenni elég számos esetben egy 5 dolgozathoz, tz-hez.

2020. febr. 29. 12:27
 8/10 anonim válasza:
100%

#5 vagyok újra:)

Az e fölötti válaszolót annyiban javítanám ki, hogy humánon nincsen ilyen felezés mint amit írt. Valószínűleg kicsit régebben járt ide, mert tudom hogy valamikor így volt: a fele idegen nyelves, a másik magyar-töris, de mostmár nem ez van. Én humános vagyok, mindenki "magyar-töris" (ez persze nem azt jelenti hogy mindenkit csak az érdekelhet, de a legnagyobb hangsúly arra van fektetve). Ugyanúgy van mint a mateknál és a term.tud.-nál, hogy az alap profil (ami itt ugye a magyar-töri; nekem heti 5 magyarom és 3 törim van) mellett van még heti 5 angol és 3 második nyelv. Szóval ez egységes, nem bomlik két féle "tagozatra" az osztály.

2020. febr. 29. 13:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Akkor igen a suli honlapján lévő infó ezzel kapcsolatban már elavult. De minden más szinte érvényes.

(De a mostani NAT gondolom ezt az egészet részben felrúgja majd.)

A faktos óraszámok hogy lennének humánon magyar-törire?

5-5-4-5 magyar és 3-3-3-3 töri az alap.

5-5-6-7 magyar és 3-3-5-5 töri lenne a faktokkal együtt?

Gondolom e két tárgyra még van szakkör mind a 4 évre ami +1 órát jelent, vagy ez itt nincs?

2020. febr. 29. 14:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen, a faktokkal együtt ennyi az órák száma. De ez nincs ennyire keretek között, rengetegen vesznek fel más tantárgyból faktot, mint amilyen tagozatra járnak, szóval ezt nem nagyon lehet előre megmondani hogy kinek mennyi lesz, mert nagyon sokan választanak humánon is más faktot, pl: matek, rajz, idegen nyelv... Nekünk még nincs faktunk, de már most tudom hogy sok osztálytársam nem közvetlenül humán irányba tervez menni.

Nem hallottam még töri és magyar szakkörről ez Eötvösben:)

2020. febr. 29. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!