Melyik iskola? DE vagy BME?
Ha egyetem mellett akarsz még valamit csinálni, akkor a DE legyen, mivel a többségnek a BME az idejük nagy részét felzabálja. Viszont ténylegesen többre tartják a BME-s diplomát.
Az hogy mi számít többnek, azt nem tudom. Szélesebb lehetőség lesz cégek közt válogatni, jobb oktatóktól fogsz tanulni, és többer értékelik a diplomád.
Az előző hozzászólóval vitatkozva. A DE azért eredményes pl. a THE rangsoron, mert nagyobb. Pl. elég gyakori, hogy ilyen rangsoroknál számít, hogy az adott egyetemről hány publikáció jön ki. Ha nagyobb az egyetem, akkor nagy számok törvénye alapján több publikáció jön ki, feltéve, ha azonos színvonalon mozog.
Itt van két rangsor, ahol műszaki és informatikai szempontokat vettek figyelembe és ez alapján rangsorolták a karokat. Láthatóan a BME-VIK jobb, mint a DE-IK.
Persze elérheted azt a szintet a DE-n, amit a BME-n is el lehet, csak vannak szempontok, ami miatt a BME jobb, mint a DE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!