Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Aki végzett egyetemen és...

Aki végzett egyetemen és nincs munkája, mit csinál?

Figyelt kérdés
Szakirányút még csak nem is hirdetnek. A többi meg a legalja.
2020. febr. 18. 07:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
11%
Akkor a legalja, és közben keresed a szakirányút. Mégis mit gondoltál, majd évekig eltartatod a pichád, mert olyat választottál, ami senkinek nem kell? És várod a sült galambot?
2020. febr. 18. 07:45
 2/19 anonim ***** válasza:
87%

Elmegy dolgozni, ahova felveszik. Közben keres a szakmájába illő munkát, vagy tanul még valamit, ami piacképesebb.

Én egy gyárban dolgozok, tele van diplomás emberekkel a sor.

2020. febr. 18. 08:09
 3/19 anonim ***** válasza:
94%
Tanul mást, amíg még nem késő.
2020. febr. 18. 08:15
 4/19 anonim ***** válasza:
81%

Az elsővel ne foglalkozzatok, halmozottan fogyatékos szegény.

Egyébként ahogyan én is, többen vannam irodában diplomások, viszont nem szakirányúak. Gyakornoki helyem legalábbis ez a helyzet.

Amikor meglesznek hirdetve a szakirányú állások, akkor tovább állnak, ahogyan én is tenni fogok.

2020. febr. 18. 08:30
 5/19 anonim ***** válasza:
70%

Tehát vársz a csodára...

Én azt gondolom, hogy ha egy területen annyi munka nincs, hogy valaki el tudjon kezdeni ott dolgozni, akkor onnan pucolni kell, amilyen gyorsan csak lehet, mert holnap még ennyi lehetőség se lesz. Tanulj piacképes dolgot, mert a köv. 50 évben is enned kell!

2020. febr. 18. 08:32
 6/19 A kérdező kommentje:
Piacképesnek mondható, de nem szeretem és nincs vidéken állás
2020. febr. 18. 08:52
 7/19 anonim ***** válasza:

"Piacképesnek mondható"

Twhát van kereslen ilyen végzettségűekre, ám te akarod megszabni a feltételeket.

Gyakorlatod a lehetőségek elutasításán kívúl van-e?

2020. febr. 18. 09:16
 8/19 anonim ***** válasza:
97%
Akkor oda kell menni, ahol van. De ha nem szereted, és nem utazol a munkáért, akkor visszatérve az eredeti javaslathoz: miért is nem tanulsz más piacképes dolgot?
2020. febr. 18. 09:19
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

Aki mondjuk informatikán végzett 100%, hogy van munkája. Aki villamosmérnökként végzett 100%, hogy van! Aki gépészként 100%, hogy van..és még jó pár ilyen van. Aki ezekkel nem talál, az szimplán lusta és nem is akar dolgozni.

Ha viszont egy filozófiával nem találsz munkát, megértem. Azzal nem is fogsz. Vagyis de.

MUNKA MINDIG VAN! Csak nem olyan, amit te szeretnél. A gyárba mindig kell ember.

2020. febr. 18. 10:15
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki nem lehet mérnök azért azt lássuk be. Ha mindenki mérnök lenne akkor túl sokan lennénk, azaz nem lenne mindre szükség, és más szakmákban lenne hiány.

Elég unalmas, hogy ilyen kérdéseknél egyből jönnek azzal, hogy legyél informatikus vagy villamosmérnök, mert azzal lesz munkád. Persze, ha van hozzá érzéked, szorgalmad, tehetséged és szabad 3.5 éved (ha időben végzel), akkor jó lehetőségeid lesznek, de erre nem alkalmas mindenki.

Mondom ezt informatikus hallgatóként.

2020. febr. 18. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!