Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha az egyetemen felveszek egy...

Ha az egyetemen felveszek egy szabadon választható tárgyat azt nem muszáj teljesítenem?

Figyelt kérdés
Tehát az nem baj ha "benne marad" a neptunomban? csak a kötelező tárgyakat kell teljesíteni? Azt tudom,hogy van előírás hogy hány pl. szabadon választható tárgyat kell felvenni.

2020. febr. 13. 18:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Általában kreditszámot határoznak meg szab.válként és nem tárgyakat. Ezek beleszámítanak az összekreditszámba.
2020. febr. 13. 19:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, de ha felveszek egyet és még sem csinálom meg abból nincs gond? Csak majd felveszek egy másikat helyette?
2020. febr. 14. 19:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha felveszel egy szabvált, és megbuksz, vagy nem teljesíted, akkor ki kell fizetni, nálunk 4500 Ft/kurzus (BME-n), ellentétben a mintatantervi tárgyakkal, aminél az újra felvett kurzusokat kell fizetni, szavált egyből bukás / nem teljesítés után ki kell fizetni

Utólagos tárgyleadás még az első héten lehetséges. Neptun kérvény -> utólagos tárgyleadás saját hibából 5500Ft

Mintatantervben meg van határozva hogy hány szabvált kell teljesítened, hány kredited kell összeszedni ebből. Ha megbuksz / nem teljesíted, az értelem szerűen nem számít bele ebbe, és másikat kell felvenned helyette (vagy ugyanazt, ha mégegyszer meg akarod sz.patni magad)

2020. febr. 14. 19:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

én tavasszal nem csináltam meg egy szabvált és nem kellett kifizetnem (szintén BME) -> a nemtudom mennyi után felvételizetteknek csak az újrafelvételért kell fizetni (tvsz-ben benne van)

de ez egyetem függő, mert van olyan egyetem ahol kreditbüntetés van, nézz utána a szabályzatotokban

2020. febr. 14. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!