Ha az egyetemen felveszek egy szabadon választható tárgyat azt nem muszáj teljesítenem?
Ha felveszel egy szabvált, és megbuksz, vagy nem teljesíted, akkor ki kell fizetni, nálunk 4500 Ft/kurzus (BME-n), ellentétben a mintatantervi tárgyakkal, aminél az újra felvett kurzusokat kell fizetni, szavált egyből bukás / nem teljesítés után ki kell fizetni
Utólagos tárgyleadás még az első héten lehetséges. Neptun kérvény -> utólagos tárgyleadás saját hibából 5500Ft
Mintatantervben meg van határozva hogy hány szabvált kell teljesítened, hány kredited kell összeszedni ebből. Ha megbuksz / nem teljesíted, az értelem szerűen nem számít bele ebbe, és másikat kell felvenned helyette (vagy ugyanazt, ha mégegyszer meg akarod sz.patni magad)
én tavasszal nem csináltam meg egy szabvált és nem kellett kifizetnem (szintén BME) -> a nemtudom mennyi után felvételizetteknek csak az újrafelvételért kell fizetni (tvsz-ben benne van)
de ez egyetem függő, mert van olyan egyetem ahol kreditbüntetés van, nézz utána a szabályzatotokban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!