Ha a szociológia szakot sz*rba se nézik az emberek, akkor miért olyan magas a ponthatár? (400-on felüli)
Nem akarom védeni az előttem szólót, de a tömegszakot arra értette, hogy sok a jelentkező, mivel humán szak ami az emberek többségének jobban fekszik.
Olyan szakra amire sok a jelentkező, de kevés a felvehetőek száma csak a magas ponthatár lehet megoldás.
Amit ezen az oldalon eddig tanultam:
Mindent szarba néznek, ami emberrel foglalkozik, nyugi.
Itt már csak a mérnök az elfogadható, meg különben is: bőcsész, jogász, orvos, pszichológia, nyelv, pedagógia, mindenféle menedzser,andragógia, mind divatszakma. Ja és még ott van a turizmus, arra se merj elmenni, a szocmunkásokról azt se tudják micsoda, hozok egy sablonos választ:
mérnök, vagy tanulj szakmát, menj el dolgozni
És akkor mi van ha lány vagy? Menj óvónőnek vagy az eügybe. Itthon szar a helyzet, hiába van valami ami érdekel, le fognak szólni érte. Kivéve ha mérnök vagy, meg egyéb becsült dolgok (orvos), de még így se jósolnak neked nagy jövőt. Nincsen értéke itt a diplomának... De az oltás megy, hogy szar szakon tanulsz. Valamivel menőnek kell lenni, ma már a "menő mérnök vagyok, titeket szarba veszlek" attitűd váltotta fel a sztárújságírónak magukat képzelő önjelöltek hozzáállását.
Ja és itt mindenki munkaerő piaci szakértő, diplomával sír otthon, de mellette nem tud nyelvet beszélni se, inkább itt döglik és várja a sült galambot. Mellette a sulit bulizásnak fogta fel, nem épített kapcsolatokat.Úgy tényleg szart sem ér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!