Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megvan a felvételi pontszámom,...

Megvan a felvételi pontszámom, mégsem vettek fel, hanem kizártak. Mi a teendő? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mesterképzésre jelentkeztem idén (kétszakos nyelvtanár). Felvételi jól sikerült, pontjaim jók voltak, minden dokumentumot még februárban beküldtem, mert már tavaly megszereztem a BA-“diplomát”. Nem volt semmi probléma, feldolgozták, a felvi.hu-n kipipálták. Július 3-án telefonáltak, hogy hiányzik egy bizonyos felsőfokú nyelvvizsgám a második szakom nyelvéből, holott az kell. Mivel ez egy, az országban ritkán tanított nyelv, ezért a nyelvvizsgát nem akkreditálták Magyarországon, nem is lehet államilag elismert nyelvvizsgát szerezni belőle. Tanárom azt mondta, semmi gond, írjak erről egy kérvényt, és minden rendben lesz, csak formaság. Július 5-én elküldtem a kérvényt. Telefonon is próbáltam beszélni a felvételi irodával, nem válaszoltak. A felvi.hu-n továbbra is minden rendben volt, egészen a ponthúzásig; telefon, email sem jött, hogy valami nincs rendben vagy hiányzik.

Tegnap este néztem a ponthatárokat; az első szakomon 70 pontom van, a ponthatár 62; a második szakomon 72 a ponthatár, nekem 72 van. Azután olvastam az értesítő sms-t, amely szerint: Ön nem nyert besorolást egyetlen jelentkezési helyére sem. Tévedésre gyanakodtam, megnéztem az én felvim-et és ott a pontjaim helyére azt írták, hogy kizártak, azzal az indoklással, hogy “az intézmény döntése alapján a felvételi követelménynek nem felelt meg”. Mit jelent ez?

Ti mit gondoltok erről?

2010. júl. 23. 03:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én már ilyenkor várnám a válasze-mailt az adott kartól és az Oktatási Hivataltól.
2010. júl. 23. 05:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp utána néznék az adott intézményben, hogy mi lett a sorsa a beadott kérvénynek, nem keveredett-e el. Összeszedném az összes ide vonatkozó papíromat, s írnék egy fellebbező levelet, megemlítve minden részletét az ügyintézésnek.
2010. júl. 23. 06:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp ne hagyd annyiban! Minden követ mozgass meg!
2010. júl. 23. 06:20
 4/5 anonim ***** válasza:
honosíttatni kellett volna a nyelvvizsgát egyedi honosítási eljárásban. most meg foggal-körömmel harcolj.
2010. júl. 23. 10:30
 5/5 anonim ***** válasza:

en csak azt nem ertem, hogy kerhetnek felsofoku nyelvvizsgat, ha nincs is abbol a nyelvbol mo-on lehetoseg megszerezni. vagy akkor fogadjak el akkreditacio nelkul, a kulfoldit is...

majd irjal, mit sikerult intezni.

2010. júl. 23. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!