Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szabad-e, szokás-e az iskolába...

Szabad-e, szokás-e az iskolában matricát, vagy egyéb apróságokat árusítani a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy ez természetes, de engem nagyon kellemetlenül érint, hogy alsó tagozatos kislányom az osztályában egy tanórát keretén belül ajándék matricagyűjtő albumot kapott, amihez mostantól a tanító néninél tudja megvásárolni a matricákat, a mese figurákkal díszített radirt, tolltartót, egyebeket. Nagyon lelkes. Érdekelne ez normális-e és én Reagálom magamban túl (nem vagyok az a vélemény megmondó típus sajnos), én etikátlannak érzem.

2020. febr. 5. 14:34
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Normális ez a dolog, anno én sulimban is lehetett ilyesmiket vásárolni, de nem kényszerítettek erre senkit. Azt mondjuk picit etikátlannak tartom hogy kapott egy füzetet és abba lehet gyűjteni matricákat amit meg kell venni. Számomra ez úgy jön le hogy erre van kényszerítve mert ugye ingyen kapott egy albumot tehát megvan a kezdő lökés, ezzel könnyen rá lehet venni bárkit hogy vásároljon. Mert ha az lett volna hogy erre van lehetőség és az albumot is meg kell venni akkor lehet kevesen mentek volna ebbe bele. Tehát itt eleve az elv ami alapvetően okos húzás az eladó részéről, viszont én etikátlannak tartom mert így ráveszi a gyerekeket a vásárlásra. Az hogy szabályos-e ez így vagy sem azt nem tudom, nyilván igen mert ilyen miatt egyből kirúghatják a tanárt ha szabálytalan lenne. Én inkább etikátlannak tartom ezt a dolgot ezzel a módszerrel.
2020. febr. 5. 14:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha érdemjeggyel, akkor normális. Mikor első osztályos voltam, az angol tanárnőm minden óra végén adott ilyen kis különleges, szép matricákat nekünk a matrica gyűjtő "útlevelünkbe". Egyet pluszban azoknak, akik jól oldották meg a feladatokat. Szóval ilyen elven oké. Pénzért árulni nem.
2020. febr. 5. 14:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem, az albumot ingyen kapták, a matricàkat pénzért lehet venni.
2020. febr. 5. 15:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk oviban csináltak ilyet, képzelheted a sok nyavajgó gyereket, persze a füzetet ott nem ajándékba kapták, hanem venni kellett ha akartál. Ez simán lehúzás, mert úgyis úgy megy haza a gyereked hogy kell pénz matricára. Ha több szülőt is bánt közösen bemehettek, de ha csak te vagy nem érdemes kavarni, mert úgyse érsz el semmit.
2020. febr. 5. 15:58
 5/6 anonim ***** válasza:
75%

10 évvel ezelőtt ilyen nálunk is volt alsóban, "Tamtam" nevű matricaalbumot kaptunk ingyen, a matricákat pénzért lehetett megvenni, különböző árkategóriákban, x összegű csomag mellé karkötő is járt. Én is rossznak találom/találtam. Nem mondom,hogy iskolaköpenyt az iskolákba és hasonlók, de aki esetleg hátrányosabb helyzetű az kirekesztésre kerülhet, nem tud csereberélni a többiekkel,hasonlók.

Én is azt javaslom, ha többeteket zavar beszéljetek a tanítóval. Bár esélyes egy olyan válasz,hogy "nem kötelező megvenni..".

Nálunk még ilyen olyan újságokat lehetett venni havonta,bár az havi 1 kis összeg volt,így többek számára volt elérhető+ott ugye nem volt a "kényszer", mint itt,hogy már ingyen kapják az albumot..

2020. febr. 5. 16:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezném, mennyit kér, hogy felmondjon.
2020. febr. 5. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!