SZIE vagy EKE? HR (ember erőforrások szak
SZIE - Szent István Egyetem (Gödöllő)
EKE - Eszterházy Károly Egyetem (Eger)
Mindkettőnél az emberi erőforrások szak érdekelne.
Szerintetek melyik a jobb?
Én a SZIE kereskedelem és marketing szakán végeztem. Az EKE-t semmiképpen nem javaslom, egyrészt nem sok jót hallottam róla, másrészt ha Pest megyében szeretnél elhelyezkedni (és valljuk be gazdasági diplomával ott a legegyszerűbb) akkor egy SZIE diploma jobban megéri... az emberi erőrforrás menedzsment a Szent István Egyetemen nem a legnépszerűbb szak, nagyon új, azt hiszem mindössze néhány éve vezették be ezért nem sokan választják, ha jól tudom előző félévben nem is lett meg a létszám amivel a képzés elindul, de ha jól tudom ez a probléma az EKE képzéseken is fennáll. Azt tudom neked javasolni, ha mégsem ragaszkodnál annyira a HR-hez akkor inkább a SZIE-t válaszd és gazdálkodás menedzsment vagy kereskedelem és marketing alapszakot. Ha mindenképpen HR érdekel én a helyedben BGE-t vagy Corvinust választanám.
Saját meglátásom szerint egy gazdálkodás és menedzsment Bsc és egy Vezetés és szervezés Msc (humánerőforrás specializáció) vagy Emberi Erőforrás Tanácsadó MSc-vel lehetnél igazán piacképes ;)
Köszi a választ! Már az EKE-re járok és nincs gondom vele. A BGE is az opciók között volt, de Pest helyett jobbnak éreztem Egert, jobban hasonlít a szülővárosomhoz. Az a baj a többi szakkal, hogy én leginkább az emberekkel kapcsolatos része miatt választottam, így egy gazdálkodás és menedzsment-nél nem hiszem, hogy nagyon belemennék. A kereskedelem és marketing szakon pedig nem igazán gondolkoztam. :)
Egyébként igen, nem indult a SZIE-n, de nem bánom.
Megkerdezhetem milyen sz EKE-n az emberi eroforrasok? Jol tanitanak? Mennyire nehez a matek, mennyire szivatnak vele?
Koszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!