ELTE-IK (Programtervező) vagy BME-VIK (Mérnökinformatikus szak)?
Mindkettő jó. Nem fogjuk eldönteni helyetted. Nézegesd a tantervet, hogy melyik tetszik jobban.
Én a BME-re jártam, szerettem, elvégeztem időben. Tanulni kellett, ELTE-n is kell tanulni, mondjuk ott nincsenek megajánlott jegyek év közben, ha jól tudom. Vagy nagyon kevés tárgyból.
Vannak megajánlott jegyek itt is, bár tényleg nem sok tárgyból. Amikből az eddigi 3 félévem alatt volt megajánlott: Analízis 1-2 (ezekből akár 5-ös is) meg Diszkrét matek 1-2. (ezekből max 3-as, amit szóbelivel lehetett felturbózni 5-ösre)
Kérdező:
Ez így elég kevés információ. Igaz, hogy mindkét szak informatikai, de nagyon sok mindenben különbözik a kettő. Melyik ága érdekel az informatikának?
Ha érdekel a programozás, nem rettensz el úgy en bloc a matematikától, és tutira ebben szeretnél elhelyezkedni, akkor bátran ajánlom az IK-t. Tehát ha már tudod, hogy te mindenképpen programozni szeretnél, akkor az IK szerintem jobb választás. Itt viszont elég durván nyomják az elméletet, meg a matekot, úgyhogy ezt vedd figyelembe. Ja meg azt, hogy minden előadáson kötelező a jelenlét. (mondjuk ez 2. félévtől kiküszöbölhető, ha elég jól tanulsz)
Ha még nem tudod pontosan eldönteni, hogy az informatika mely része érdekel, vagy mindenbe bele szeretnél kóstolni, akkor a VIK talán jobb választás. Ha esetleg ott derülne ki, hogy téged a programozás érdekel, az se baj, azzal a diplomával is ugyanúgy lehetsz programozó. Viszont a VIK-ről sokan azt mondják, hogy brutálisan nehéz. (jó, egyik egyetem se könnyű, de innen tényleg elég durva dolgokat hallok)
Egy szó, mint száz, a te döntésed. Ahogy az előző válaszoló is mondta, nézegesd meg mindkét egyetem tantervét, és amelyik jobban felkelti az érdeklődésed, válaszd azt. Nyílt napokon nem voltál?
Az előző válasza elég jó.
Ha sok minden érdekel, akkor BME vagy ha még nem tudod pontosan mi érdekel. Ha szereted a matekot és célirányosan a programozás érdekel, akkor ELTE.
Én amennyit tudok a két képzésről, az alapján a BME-t választanám. Persze, ez szubjektív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!