Szolnok Tiszaparti gimmnázium vélemény?
Figyelt kérdés
Szolnok Tiszaparti gimmnázium vélemény tanárok, diákok, mennyire veszik komolyan a vallást stb#Szolnok #tpg
2020. jan. 29. 15:24
1/2 anonim válasza:
Már végeztem pár éve, de amikor én kezdtem már egyházi volt. Vallást az elején komolyan vették hogy minden nap elején végén imádkozni kellett de ez idővel enyhült. Csütörtökönként elvárták, hogy reggel elmenj templomba, de 11-12 körül már azzal sem foglalkoztak. Diákok szempontjából igazán eléggé vegyes. Akinek nagyon nem jött be a rendszer, az lelépett eléggé hamar. Végzős vagyok egyetemen de még mindig tartom a kapcsolatot sok osztálytársammal, úgyhogy szerintem ezzel sem volt probléma. Tanárok közül igazából több jó van mint rossz, nagyon kevéssel volt problémám, érettségire nagyon jól felkészítettek, otthon nekem pl semmit sem kellett tanulnom csak szóbelire. Bár azóta kicsit változott az iskola ugyanis cserélődött a vezetőség, úgyhogy nem tudom hogy a vallással hogyan állnak.
2/2 anonim válasza:
Nekem inkább rossz tapasztalataim vannak. Életem legboldogabb pillanata volt, amikor utoljára kiléptem az ajtón és soha nem tervezek visszamenni látogatóba. Az teljesen igaz, hogy az érettségi felkészítés jó volt. Nem lettünk magunkra hagyva, hogy dolgozzunk ki mindent egyedül aztán majd lesz valahogy, szóval ebből a szempontból mindenképpen jó volt. Ezt leszámítva, ha visszamehetnék az időben, be sem tenném oda a lábam. A tanárok többsége igazi bunkó, rosszindulatú, megkeseredett ember, akik előszeretettel aláztak meg engem is, más osztálytársamat és bármelyik diákot, akin fogást lehetett találni. Nem számított, ha amúgy mindenből jó jegyed van, ha van legalább egy tárgy, ami kevésbé megy, akkor elkönyveltek butának és a jó eredményeid nem értek annyit, ha mellette ott volt egy gyengébb eredmény. Matekból, kémiából és bioszból is volt rá példa, hogy emelt szintű anyagot adtak le és kértek számon - erre akkor jöttünk rá, amikor jött az első faktos év, és a faktosok elmondták, hogy az alap órán leadott anyagot veszik fakton is, kiegészítés nélkül. Plusz ott volt még az is, hogy 11. év végén megcsináltuk az angol érettségit. Az osztály 80%-a nem tervezett emeltezni, de a végzős évben mindenkit köteleztek rá, hogy bejárjon az angol órákra. Aztán balhéztak, hogy volt képe néhány embernek felhozni, hogy ha biztosra nem akar emeltet csinálni, akkor had ne kelljen ott lennie első vagy épp utolsó órán angolozni. Egy csajt a matektanár terrorizálta, pl azért adott neki szaktanárit mert otthon felejtette a füzetét és nem tudta bemutatni, hogy kész a házija, meg az osztály előtt lehazugozta. Nálunk a reggeli templomot még utolsó évben is komolyan vette az osztályfőnök, azzal a kivétellel, hogy ő nem járt és rásózta a dolgot egy másik tanárra, aki ha elmondta hogy valaki nem jelent meg, azt az oszifő beírta késésnek a saját órájára. Én is úgy tudom, hogy azóta más lett a vezetőség és az akkori tanáraim nagy része nyugdíjba ment vagy máshol tanít, de azt tanácsolom, hogy ha lehetséges, ne oda menj. Hiába van pár ténylegesen aranyos és jófej tanár, a többség miatt nem éri meg végigszenvedni azt a négy évet, amit amúgy élvezned kellene. Ha esetleg olvasod ezt, kérdező, privátban szívesen írok többet. Jó dolgok is történtek, természetesen, azokról is írhatok neked, de azok számomra eltörpülnek a rosszak mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!