Megéri biológusnak tanulni?
Nagyon szeretem a biológiát és jó is vagyok belőle, emelt érettségit fogok belőle tenni. Mindig is laborban szerettem volna dolgozni és kutatni ezért a biológus és a biomérnöki szak tetszik.
Azt halottam, hogy jobban el lehet helyezkedni biomérnökként. De a biomérnökivel az a baj, hogy nem vagyok annyira jó matematikából.
Ha biológusnak tanulnék, akkor szeretnék doktorit szerezni belőle (vagy legalábbis tovább tanulni, mint az alap 3 év) szóval úgy csak találnék munkát magamnak nem?
Köszönöm szépen a válaszodat
Igazából engem a genetika érdekel szívesen segítenék a meddő pároknak
Szia!
Szerintem is bátran fogj bele, de csak akkor ha valóban érdekel. Én már mesterképzésen vagyok, hasonló érdeklődéssel mint te, de nagyon szeretem. ;)
Hát igen. Én is még egyetem előtt sok szakirányról nem is tudtam hogy létezik, vagy hogy pontosan mit jelent.
Nagyon sok irányba van lehetőség specializálódni, de ha igazán érdekel, és lelkes vagy, akkor csak ajánlani tudom.
Én jelenleg mesteren vagyok, és bioinformatikával foglalkozom. (Bioinformatika: biológiai eredetű adattömegeket elemez/feldolgoz stb.)
Genetikával jól el lehet lenni, sok mindennek az alapja, illetve sok területen jól jön. Engem is első sorban genetika érdekelt/érdekel.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!