Hová menjen a gyerek?
Kérdezzétek meg a gyereket is mit szeretne. Ha nagyon érdekli az informatika én a szakközepet javasolnám, mivel utána is mehet nyugodtan valami informatikai egyetemre/főiskolára, és még előnye is származik abból, hogy sok informatikai dolgot megtanult már, amit egy sima gimnáziumban nem tanítanak.
Viszont, ha a gyerek sem tudja mi szeretne lenni, akkor mindenképpen a gimnázium inkább.
Mindkettő jó lehet abból a szempontból, hogy bármelyiket választja (ő, nem ti), akármihez is kezd majd, az infó és a nyelvek is olyan, hogy mindenhez kell.
A szakgimnáziumok helye / rendszere / követelményei még most sem teljesen tisztázottak + a motiváltabbak azért gimibe mennek + szakgimi válogatja, de az oktatás színvonala nagyon tág határok között mozog, ezért én inkább a gimit javasolnám - szerintem "biztonságosabb" választás. Viszont tovább kell tanulni utána, mert az érettségi önmagában semmire sem lesz jó.
Ha leírnád a konkrét sulikat, könnyebb lenne segíteni.
Meg az olyanokat is érdemes figyelembe venni, mint a távolság, a szimpátia, elvégre 5 évet tölt majd ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!