Diákhitel 1 felvétele a Corvinuson hogy megy?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy a következő félévet diákhitel 1-ből szeretném finanszírozni. A corvinusos tájékoztató szerint ezt a neptunon keresztül kell intézzem.
Ez viszont nemigen sikerül, mert az igényelhető DH1 maximális összege 350.000 Ft, viszont nekem ennél több egy szemeszter díja.
Részletfizetést elvileg kérhetnék, de az megint nem biztos hogy menni fog, mert az egyetemi tájékoztató szerint nem adható részletfizetési kedvezmény az önköltség Diákhitellel történő teljesítése esetén.
A dh2 nem opció, mert már van egy élő dh2 szerződésem. Köszi
2020. jan. 25. 11:02
1/9 anonim válasza:
A dh1 szabadfelhasználású és ennyi a maximum. Dh2 kell neked. Nem baj, ha az már van, csak be kell lépned a diákhitek direktbe, ott adatmódosítás, majd megadod az új iskola és/vagy szak adatait, ha pedig szüneteltetve van a folyósítás, azt indítsd el. Az összeget is változtasd meg az aktuális tandíjra, vagy annál kevesebbre, ha csak részben szeretnéd hitelből állni és részben önerőből. Majd a Neptunban meg kell adnod a dh2 szerződés számát. Onnantól intézik a TOn.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ, megpróbálom amit írtál. Később visszajelzek, hogy sikerült-e!
2020. jan. 25. 11:18
3/9 anonim válasza:
Diákhitel 2-őt a Neptunon keresztül meg tudod igényelni és, ha van Ügyfélkapud a szerződést elektronikusan is aláríthatod, így nem kell semmit sem leadnod a TO-ra. A Neptunon keresztül pár kattintással megcsinálod az igénylést és még ki sem kell mozdulnod otthonról.
4/9 A kérdező kommentje:
Csak azért gondoltam hogy a DH2 nem opció számomra, mert már van egy DH2 szerződésem amit törlesztek, és azt hittem ahhoz már nem lehet "hozzányúlni". Még nem próbáltam ki amit az első válaszoló írt, de remélem az működik :)
2020. jan. 25. 13:27
5/9 anonim válasza:
Ha újra tanulsz, akkor nem kell törlesztened.
6/9 anonim válasza:
Vagyis kell. Csak addig nem amíg jogviszonyod van és még nem érted el azt a korhatárt.
7/9 anonim válasza:
#1 vagyok. Az új jogviszony miatt megáll a törlesztés és a folyósítás újraindul az új intézménynek. Új szerződést nem kötsz, nem is lehet.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, sokat segítettetek és meg is nyugtattatok. :) Amint hazaérek, de legkésőbb hétfőn el is intézem. Jó hétvégét nektek!
2020. jan. 25. 15:13
9/9 A kérdező kommentje:
Kedves #1 válaszoló! A diákhitel direktben ez az adatmódosítás, amit az első válaszodban írtál, ez a "Nyomtatványok" menüpont? És ott kellene a "tanulmányi adatok"-nál és a "folyósítási adatok"-nál megadnom az új egyetemet, és módosítanom a kívánt összegre az "igényelt hitelösszeg"-et?
2020. jan. 25. 16:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!