A Debreceni Egyetem kollégiumaiba hogyan lehet bejutni?
Tehát azt tudom, hogy vagy teljesítmény alapjá vagy szociális alapon.
Ennek a közepén van egy táblázat és ott DE TEK Kossuth Lajos I-II. Kollégium-ra gondoltam.
Tehát kb hanyas átlaggal vesznek fel és miyen kell lenie a szociálsi alapnak(fizetés)?
És ez az elsősöknél, hogy van hisz nekik ott még nincs teljesítményük.
És milyen nehéz bejutni?
Mi az, hogy mentornak jalentkeztél? Ez mit csinál?
Amúgy meg majd infó karon prog.infóra akarok majd jelkezni.
A mentor olyan diák, aki vele azonos szakon lévő, hátrányos vagy halmozottan h. helyzetű diákokat segít, hogy be tudjanak illeszkedni. Segít az ösztöndíjak ügyében, tárgyfelvételben, figyelmeztet a határidőkre, stb. Egy mentornak legtöbb 6 mentoráltja lehet akikkel szerződést ír alá. A mentor ezért ösztöndíjat kap.
Infó szakról sajnos nincsenek információim=/
Tanulmányi ösztöndíj a 2. félévtől van. Ezt a hallgatók legjobb x %-a kapja, ha jól tudom a legjobb 50%. Ezeket az embereket, akik beletartoznak a legjobb 50%-ba, további 5 kategóriára osszák aszerint hogy mennyi az átlagjuk. Ez alapján megnézik, melyik ösztöndíj kategóriába esnek és aszerint kapnak pénzt. Tehát ez attól függ, milyen az átlagod a többiekéhez képest.
Nálunk (biológusok) a 4es fölötti átlag szinte csodának tűnik. Én 3,48 átlaggal alulról a második kategóriába estem és 11 ezret kaptam. De a második félévem sokkal jobb lett mert nem melóztam annyit, így jövőre többet kapok majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!