VAN ESÉLYEM ELIT GIMIBE BEKERÜLNI?
Jelöld meg első helyen álmaid iskoláját, és válassz még néhány alacsonabb pontszámmal is elérhető helyet.
Aztán gyúrj a szóbelire. Kezdd a földrajzi névből képzett melléknevek helyesírásával.
Nekem van egy ötletem.
Ha most nem is sikerült olyan jól, szerintem a 10. osztályt kezdheted egy elit/erős gimiben.
Annyi a lényeg, hogy a 9-et akárhol csinálod, nagyon húzd meg, és tanulj meg minden kiegészítést, szóval olvasd végig a tankönyvet. Legyen mindened ötös. Tesi és társai nem baj ha négyes.
Mondanám, hogy most nyár elejétől kezdj el tudatosan készülni a dologra, és ismételd át az általános iskola tananyagát (főleg 7-8 osztályok, hogy ne legyenek hiányosságok), akkor bőven menni fog.
Ha a kilencedik osztály nagyon jól sikerül, akkor szerintem elég nagy eséllyel átvesznek.
Ha van tagozat/tantárgy/egyetemi szak, akkor érdemes olyan gimit keresni, ami tagozatos, tehát jobban tanít bizonyos tárgyakat.
Írd le, mi érdekel, mi szeretnél lenni, melyik tárgyakat szereted, az ország melyik részén nézel középiskolát úgy könnyebb lenne segíteni.
Szerintem nézz meg már most pár olyan helyet, ami érdekel, és beszélj az ottani igazgatóval, esetleges leendő ofőddel, aki akkor lenne a tanárod, mikor oda kerülnél 10. osztályba. Plusz hogy ha felkészülsz rendesen elméletben, akkor van-e esélyed?
Bár szerintem van. Miért ne lenne? Csak tényleg tanulj akkor ezentúl.
Egyébként szinte mindig van üresedés.
Na az jó. Legalább a kulcs tárgyak rendben vannak. Akkor itt nincs sok javítani való szerintem.
Egészségügyi pálya érdekel egyébként vagy valami más?
Hát arra most is megvan az esély, hogy ahova végül felvesznek, ott sem lesz befogadó a társaság.
Ja, akkor azért azkból a tárgyakból, amiket néznek a gimikben, nem 3-asok és 4-esek sorakoznak a bizonyítványaidban, ha jól értem! Így azért jobbak az esélyeid nyilván.
De nagyon érdekes, milyen különbség lehet Bp. és más települések sulijai közt, mert Bp-en a „3-4-es tanulo vagyok (inkább négyes) és a felvételim kb összesen 50-60 pontos lett” kijelentés alapján egy jobb szakgimnáziumba sem biztos, hogy bejutnál.
Lényeg, az előzőnek igaza van, kerülj be bármilyen gimibe, és onnan simán lehet, hogy át tudsz majd menni egy jobba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!