Érettségi esti tagozaton mitől ennyire könnyű?
9 év utàn visszaültem az iskolapadba érettségizni. 3 osztàlyosba jàrok jelenleg a 9-10 évfolyamot csinàljuk. Az iskola egy vallàsi felekezethezthez tartozik. Negyed éves vizsgàk vannak, most a héten is volt minden tantàrgyból viszont én sajàt magam mondom, hogy amit lefeleltem kb (2 perc) alatt, az egy normàlis nappali tagozaton nem ütné meg a kettes szintet. Vizsgàk előtti héten az íràsbelinél megkapjuk a "gyakorló" feladatsort hazàra- majd a vizsgára 100% ban ugyan az a feladat.
Nem lehordani szeretném az iskolàt, örülök neki, hogy ennyire könnyű, egyszerű. De nem értem hogy 12-ben ilyen nulla követelménnyel, hogy tudunk majd leérettségizni, hiszen az érettségi központi - ugyan az mindenkinek, de ez a felkészítés a többi osztálytàrsam szerint is egyenlő a nullàval.
Csak egy példa mi volt irodalombol:
Homéroszi eposzokat huztam, 1-1 tő mondatban elmondtam miröl szól az Iliàsz, Odüsszeia, 6 db eposzi kelléket elmondtam- az egész felelés kb 2 perc volt es ötöst kaptam. Létezik olyan, hogy ez kamu iskola? Elvileg hàtrànyos helyzetü felnőttek felzàrkóztatàsàra talàltàk ki ezt az iskolàt- de érettségit ad.
Ezeket munka mellett csináljak az emberek és általában csak a papír kell, örülnek a kettes erettseginek is.
Míg egy nappalis gimnáziumi osztály 90%-a menni akar tobabbtanulni és kb ez az egyetlen dolga egész évben,hogy tanuljon.
Mások az elvarasok mindket oldalon
Ha fontos, hogy jó érettségid legyen, akkor készülj pluszban, oldd a feladatokat stb.
Sajnos nem veszik olyan komolyan valóban. Abban igazad van, hogy mivel központi érettségi, nem éri meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!