Tippek Római joghoz?
Az ötszáz oldalas római jog könyvet én is elkezdtem tanulmányozni. Ugyanakkor megvan az ötszáz oldalas alkotmánytan is, amit szintén tanulmányozok.
Összehasonlitva a két irományt, a római jog lényegesen könnyebb, mint az alkotmánytan. Az előbbi jóval könnyebben felfogható és elmében megmaradó, mint az utóbbi.
Azért nehéz a jogtörténelem, mert nem napjaink társadalomtudománya. Ennek ellenére pont a kezdetlegessége teszi egyszerűbbé.
Én úgy tanulmányozom, hogy a bemagolandó részeket akár nyolcvanszor, de némelyiket akár kilencvenszer (!) is elolvasom. Az angol nyelvnek is ezzel a módszerrel álltam neki.
A konkrét források okoznak gondot, az elvontakat már csak mesélni kell. Az időrendi táblázatot és a latin szavakat egyszerre hasznos tanulni az olvasmány esszéjével.
Az elsőnek nagyon köszönöm a válaszát!
Kedves második... Nagyon örülök, hogy 5-öst kaptál Földinél, csak ezt senki nem kérdezte, és senkit nem érdekel.... Tanácsot kértem tanuláshoz, nem erő fitogtatást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!