Már érettségiztem és most szeretnék egy olyan tárgyból ismét, amiből korábban még nem. Hol találok jelentkezési lapot?
Nem tudok visszamenni a régi sulimba, elköltöztem azóta.
A leírásban elvileg az oktatas.hu oldalon a főoldalon kellene lennie egy jelentkezési lapnak, de sehol sem látom.
Tudtok ebben segíteni nekem?
Ha megtaláltad a tájékoztatót, akkor ezt is meg kellett találnod benne:
"Ha a vizsgázó kormányhivatalban nyújtja be a jelentkezését, a jelentkezési lap –a május-júniusi vizsgaidőszakra történő jelentkezés esetén várhatóan január második felétől, az október-novemberi vizsgaidőszak esetén várhatóan augusztus második felétől ‒elérhető a www.oktatas.huhonlapról (közvetlenül a főoldalról)"
Lehet, hogy január 11-én még nem volt január második fele, és még most sincs. Ha egy hét múlva sem találod, akkor visíts!
Valószínűnek látom, hogy az ezzel foglalkozók munkákját akarják koncentrálni, hogy ne essen szét az egész napjuk. Az iskolákban például le kell zárni a félévet, ki kell osztani a bizonyítványokat, félévzáró értekezletet tartani, esetleg síszünet is van utána. Ezek nagyon leterhelik az igazgatóságot, utána tudnak foglalkozni a jelentkezésekkel. De a kormányhivatalnokoknak is millió más dolguk van, és ha folyton beesne valaki, hogy jelentkezni akar, akkor azt nem tudnák csinálni.
Ráadásul most már két határidő köti őket, nemcsak a febr. 15., hanem 8 napon belül el kell fogadni vagy elutasítani a jelentkezést, netán kijavíttatni valami hibát, tehát ami túl korán beérkezik akár elektronikusan is, azt se tudnák félretenni.
3-4 hét bőségesen elég a jelentkezések lebonyolítására, nem lenne hasznos hosszabb időre széthúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!