Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemi koleszokban ez a...

Egyetemi koleszokban ez a fürdés hogy működik?

Figyelt kérdés
Nem nagyon szeretem az ilyen közös fürdőket, ahol mindenki meztelen, és egymást nézegetik, és a leírások alapján én ilyenre gondolok. A legtöbb egyetemen azt mondják, hasonló fürdők vannak mint az uszodákban, nyílt beállókákkal. Mivel közös, gondolom a baktériumok is el vannak ott szaporodva, legalább papucsban be lehet állni oda?
2020. jan. 10. 22:27
 1/9 anonim ***** válasza:
25%
Két egyetem több kollégiumában is laktak, de sehol nem volt közös zuhanyzó a folyosó végén. Mindenhol max 4-6 ember osztozott egy fürdőszobán, aminek természetesen zárható ajtaja volt.
2020. jan. 10. 22:38
 2/9 anonim ***** válasza:
92%

Győrben a központi kolikban úgy van, hogy 4 emberre jut 1 fürdő, de az rendesen zárható (pont mint otthon), szóval senki nem fog látni

De igen, vannak olyan kolik, ahol a folyosó végén van a zuhanyzó, de azért a normálisabb helyeken függöny legalább van

2020. jan. 10. 22:41
 3/9 anonim ***** válasza:
92%

#1 Örülj neki. Attól még van :D Igaz, ahol én voltam, ott a folyosó közepén volt és nem a végén ;)

3 kabin volt (fallal voltak elválasztva), amúgy pedig zuhanyfüggöny volt. Én is tartottam tőle, de nem volt semmi negatív tapasztalatom vele (párszor nem volt túl meleg a víz, de ennek nincs köze az aggályaidhoz).

Természetesen papucsban kell állni (mondjuk én akkor sem lennék mezitnike, ha csak 1 másik emberrel osztoznék a fürdőn), meg ugye kissé körülményes a becuccolás, vetkőzés, de meg lehetett szokni.

2020. jan. 10. 23:23
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk a folyosó végén van, egyszerre 3 ember tud zuhanyozni. (fiú lány külön persze). Van elválasztófal. Nem bámuljuk egymást🙄. Mindennap takarítják, papucsban fürdök, semmilyen fertőzést nem kaptam még el ~5 év alatt.

Nem mindenkinek való a koli.

2020. jan. 10. 23:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, ettől nem kell tartani... Én laktam több helyen is egy kolin belül, szóval kb. minden lehetőséget kipróbáltam. Azt kell, hogy mondjam, hogy szerintem a közös fürdő egyáltalán nem rossz. Én először a külföldi részlegen laktam, ahol kettő-kettő (szóval fiú-lány) közös fürdő volt a folyosó végén és mindenki mondogatta, hogy biztos retkes, milyen undorító, ezt meg azt fogok elkapni, inkább nem is fürdenének stb., illetve a külföldiekről is úgy beszéltek, mintha valami igénytelen állatok lennének. Én teljesen jól elvoltam a közös fürdővel is (6 mosdókagyló, 4 zuhany függönnyel és 2 wc), teljesen tiszta volt (minden nap takarították, fertőtlenítették), rendezett és mindig volt wc papír, papírtörlő, légfrissítő. Szóval egyáltalán nem úgy nézett ki, mint egy bacitanya és tényleg nem is lett semmi bajom, nem is éreztem igénytelennek vagy undorítónak egyáltalán. Nyilván sokan használtuk, de ez eloszlott, tehát nem volt tömegnyomor, nem kellett várni a másikra, nem kellett egymást bámulni (pl. volt, amikor full egyedül voltam). Később laktam olyan részlegen, ahol négyen voltunk egy blokkban saját fürdővel és ott ez mind probléma volt, szóval szerintem a közös fürdőnek is van előnye. Hiába takarítottunk, utána valamelyikünk mindig összejárta, mindig tele volt hajjal, mindig foltos lett a tükör stb. és 0-24 senki nem fog takarítani, úgyhogy hagytuk is, mert nem lett volna értelme mindig azt sikálni. Ugyanúgy az is nehézség volt, hogy osztozkodni kellett rajta pl. most takarítani szeretnék, de a másik most éppen hajat akar mosni vagy pl. a wc-n is jó osztozkodni, ha reggel együtt mentünk órára és ott álltunk hárman, hogy sorra kerüljünk az is jó móka volt... Csomó cuccunk volt begyömöszölve abba a pici fürdőbe. Ha valami elromlott, akkor csomót kellett várni a javításra, míg a közös fürdőben nagyon gyorsan megoldották. Az nyilván egy negatívuma, hogy mindig hurcolni kell a cuccodat, mindenért el kell menni oda, de ezt ki lehet bírni. Azon hamar túl van az ember, hogy pizsisben sétál a folyosón stb., senki nem foglalkozik vele, de azzal sem ha öltözöl, fogat mosol, sminkelsz, fürdesz. Mindenki magával foglalkozik. Én laktam olyan helyen is, ahol csak ketten laktunk egy szobában és ehhez volt egy saját fürdőnk, ez volt a legkényelmesebb (könnyebb volt tisztán tartani, két ember azért elfért stb.,). Viszont én a közös fürdőt sem éreztem rossznak, semmi bajom nem volt vele.
2020. jan. 11. 00:48
 6/9 anonim ***** válasza:
96%

"legalább papucsban be lehet állni oda?"

hogy a fenébe ne! papucs nélkül be se mennék

amúgy nem zavar a közös fürdő, én nem nézegetem a másikat, aki azt hiszi hogy őt nézik valószínűleg ő maga szokta nézegeni a másikat

2020. jan. 11. 09:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

nálunk is csak elválasztófalas, közös fürdő van függóny nélkül, de hidd el senki nem bámul senkit, mindenki magával foglalkozik

naponta takarították, nem nekünk kellet és jobb is, hogy nem volt függöny, mert az lett volna az igazi bacitanya

cipekedni sem kell sokat betekered magad egy törcsibe, fogod a tusfürdőd, samponod, stb aztán mész

2020. jan. 11. 16:14
 8/9 anonim ***** válasza:
97%
Én közös albérletben lakom és még ott sem fürdök papucs nélkül. Mivel az NKE-re megyek nekem kötelező lesz a koli, én is félek egy picit tőle. Papucs nélkül egy közös zuhanyzóba sem mennék be. Én egyébként életemben egyszer láttam ilyen közös zuhanyt, egy táborban, és koedukált is volt. Remélem azért ilyenre nem kell számítanom.
2020. jan. 11. 21:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk kolin belül is több variâció van, de általánosságban fallal, vagy panellal elválasztott fülkék vannak lányoknál 4, fiúknál 8. Valamilyen számomra érthetetlen okból mondjuk csak a lány zuhanyzókon van függöny, a fiúknál nincs, holott ott egymással szemben is vannak zuhanyzók. Tény, hogy ők többen vannak, de én lányként az esetek többségében egyedül vagyok, amikor zuhanyzom. Általában minden tiszta, papucsban teljesen vâlallható.
2020. jan. 13. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!