Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen felsőoktatási intézmény...

Milyen felsőoktatási intézménybe van esélyem bekerülni ilyen alappal, illetve milyen munkakörbe van esélyem bekerülni?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Ezekre a cikkekre alapozva szívesen mennék el Gépész/Villamos-mérnöknek, vagy Mérnök-értékesítőnek érdekelne ez a „Vállalatirányítási-rendszer tanácsadó" is de nem igazán tudom mit takar.

Jelenleg harmadéves vagyok Kéttannyelvű-idegenforgalmi szakon egy szakközépben. A nyelvtanítási színvonal magas és minimum két nyelvvizsgával végzek (egyik C2, másik B2/C1 szinten) angolból és németből. Gondolkodtam a marketing szakmán is de ahogy látom nincs nagy jövője hacsak nem születtem marketingzseninek.

Kérnék bárkit aki tapasztalattal rendelkezik ilyen téren vagy a fejvadász/munkaerőpiaci szakmában dolgozik hogy segítsen dönteni. Előre is köszönöm.

2010. júl. 20. 23:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Aközött, hogy van-e esélyed bekerülni meg van-e esélyed munkát találni, ott van még az elvégezni az egyetemet dolog, szerintem a 3 közül erre kellene a legnagyobb hangsúlyt fektetni, bekerülni bekerülsz, ha meg elvégzed, kapsz munkát.
2010. júl. 21. 07:39
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

mindenféleképpen valami mérnökire menj, ne menedzsmentre szerintem.

meg tudod nézni, hogy az egyes szakokon milyen tantárgyak vannak, ha nem vagy reálos beállítottságú, akkor a gépész meg a villamos elég nehéz lesz, de sokkal jobban megéri, mint a menedzsment.

2010. júl. 21. 10:04
 3/11 anonim ***** válasza:

Ne menj mérnöknek, ha nem annak születtél!

Ne ilyen alapján dönts.

Én villamosmérnök hallgató vagyok, nálunk az "ilyenek", ne haragudj, de meghalnak. Ez nem egy marketing szak, hogy ide jövök nulla matekkal, nulla műszaki ismeretekkel és életben maradok. Az max a matekzseniknek megy, de ők ugye bár nem nulla matekkal jönnek, esetleg nulla műszaki ismeretekkel.

2010. júl. 21. 11:18
 4/11 A kérdező kommentje:

Öhmmm... már bocs, matekzseni éppen nem vagyok de szerintem a matekfakt ad valamilyen túlélési alapot egy olyan tanárral aki 90% osra felsőfokúzó diákokat küld tovább.

Nem tudom hogy mennyire halnék meg a műszaki ismeretek hiányában ha esetleg fogékony vagyok rá. Feltétlen kell az alap hozzá?

2010. júl. 21. 14:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Nah, ezt jólmegaszontam' emeltszintűre gondoltam azzal a felsőfokúval...
2010. júl. 21. 14:30
 6/11 czibles ***** válasza:

ha te is meg tudod írni majd 90% körülire az emelt matekot, akkor lesz esélyed.

villamosmérnökire meg egy kis elektronikát nézegess.

mi ebből a sorozatból tanultuk:

[link]

gépész mérnökihez, pedig a műszaki rajz ami még nagyon kell.

ezeket nézd meg és tanuld kicsit. ne ott érjen majd meglepetés, hogy ezt meg ezt nem tudod még minimum szinten sem...

2010. júl. 21. 15:13
 7/11 anonim ***** válasza:

én nyomdamérnök vagyok, itt is sok a számolós tárgy, persze nem olyan szinten, mint a gépészeknél vagy a villamosmérnökin, de azért kell mechanika is pl.

nekem nagyon sokat segített, hogy annó fizikából érettségiztem. de akinek semmi alapja nem volt, az is megcsinálta ezeket a tárgyakat, csak nehezebben. persze a mi szakunk nem olyan erős ilyen téren, mint a gépész vagy a villamosm.

2010. júl. 21. 15:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem akarok senkit elkeseríteni, de a matek 90% max a bekerüléshez jó, ez nem jelent semmit, még csak azt se, hogy van e érzéked hozzá, emelt matekhoz max segg kell. Meg, hogy most mi van..jogászból is meg kommunikációs szakemberből is azért van sok, mert ők anno ugyanezt csinálták, mint te, az alapján döntöttek, hogy akkor mire volt kereslet, most meg sajnos sokan "menőzésből" azok. Mire te végzel, ha végzel...ki tudja mi lesz.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nehézségben össze se lehet hasonlítani egy marketing és egy műszaki szakot.

2010. júl. 21. 15:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Na meg azt, hogy olyat válassz, amit szívvel-lélekkel csinálnál, különben sose leszel jó szakember. Pláne nem műszaki. Ezt nem szokás pénz miatt választani. Ez hivatás.
2010. júl. 21. 15:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja és még valami, azért az ilyen oldalaknak nem szabad hinni. Mindenhol azt írják, hogy a mérnökök több százezres fizetést kapnak kezdőként, hát ez közel sincs így, még később se, mikor tapasztalatuk lesz, max bruttóban, ami ugye majdnem feleződik, tehát összességében nem éri meg ilyen "kevés" pénzért annyit tanulni. Ja, hogy mások kevesebbet keresnek? Ők nem is güriznek ám ennyit már az egyetemen se, tisztelet a kivételnek. Egyébként meg nem fog zavarni a fizetés, ha imádod a szakmád és épp, hogy megélsz belőle.;)
2010. júl. 21. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!