Honnan lehet tudni, hogy elegendő-e valaki az orvosihoz?
Ez az álmom. Tényleg nagyon akarom, mást nem tudok elképzelni magamnak. Egyszer már megpróbáltam és nem sikerült. Szomorú voltam, de fel sem merült, hogy ne próbáljam meg még egyszer a felvételit. Már ősszel javítottam, szóval most be fogok kerülni.
Viszont mostanában elgondolkoztam azon, hogy vajon képes vagyok-e rá. Ezt honnan lehet tudni? Mire számítsak? Mindenkitől azt hallom, hogy nagyon sokat kell tanulni, de mennyi az a sok?
A motivációmmal/kitartásommal nincs baj, a szorgalmammal sem. Azonban lassan tanulok. Nekem az nem megy, hogy elolvasok egy oldalt és megjegyzem. Nem értem, hogy lehet több száz oldalt megtanulni egy vizsgaidőszak alatt.
Szóval elbizonytalanodtam, hogy vajon elég vagyok-e egy ilyen szakhoz. Tudom, hogy erre senki nem tudja jobban a választ nálam, de egyszerűen nem tudom, mi legyen.
"Nem értem, hogy lehet több száz oldalt megtanulni egy vizsgaidőszak alatt" - egyrészt több, az mint pár száz oldal:), másrészt egész félévben tanulni kell - legalábbis az orvosin.
Honnan tudod? Megpróbálod és kész. A felvételi pontok és az egyetemi sikerek nem nagyon vannak összefüggésben egymással.
Kár már most azon aggódnod, hogy esetleg nem (vagy nehezen) fog menni. Most örülj, hogy benn leszel, ha meg elkezdődik a félév, tedd meg, amit tudsz!
Egy orvosis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!