Adjam fel az álmom, hogy mérnök leszek?
Figyelt kérdés
Egy mérnöki egyetemre járok, de sajnos most kiderült hogy még egy évet fogok csúszni egy tárgy miatt. Ez lesz a harmadik alkalom hogy csúszok. Most vagyok kb a képzés felénél. Alapvetően szeretem a szakmám de egyre inkább gyűlölöm a tárgyaim. Most azon gondolkodom hogy váltsak közgázra, mert az mindig is érdekelt. Ti mit tennétek? Nehezemre esik hagyni "elveszni" a befektetett energiát, de nem hinném hogy megér ennyit ez a diploma.2019. dec. 19. 09:56
1/9 anonim válasza:
Ha a szakma érdekel, akkor érdemes végigkínlódni. Az életben az egyetemen tanultak nagy része nem fog előjönni.
2/9 anonim válasza:
Azt írod az "álmod " ! Semmikép ne add fel ! Más is elvégezte akár csúszásokkal is Neked is sikerülni fog ! Kitartást !
3/9 anonim válasza:
Közgáz is 7 félév lenne. Most ha itt a képzés feléhez már eljutottál, akkor olyan 4-5 félév van még? Ráadásul azt írod, hogy szereted.
Nem tudom, hogy mérnökin hogy van ez, de általában minél előrébb vagy a szakon, annál relevansabbak a tárgyak a szakon. Szóval ha az elejét nem is szeretted, ezután jöhetnek jó tárgyak is.
Én tuti sajnálnám a befektetett energiát. Ha 1-2 félévről lenne szó, más lenne a helyzet, de így én azt mondom, csináld meg! Persze ha nem őrülsz bele, mert az sem jó.
4/9 anonim válasza:
ne add fel. A mérnöki karok többségén ez a normális ami szituban most vagy. A tárgyaid jelentős részével meg soha a büdös életbe többet nem fogsz találkozni a való életben. A mérnök végzettség jó, van előrelépési lehetőség, megbecsülés és pénz is benne.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató szavakat minden kedves válaszolónak. Igen, nagyon sokan csúsznak a szakunkon, szóval nem lennék nagyon kirívó eset. De úgy érzem már nagyon nehéz lelkesednem. Ebben a félévben is olyan keményen tanultam mint még soha, és végül mégis elbuktam. Más pedig tudom hogy folyton másoktól kérte el a házit, meg utolsó pillanatban kezdett el tanulni és neki mégis összejött. Tudom, nem másokhoz kell magamat hasonlítanom, de mégis dühít. Viszont a közgázzal nem tudom, mennyire tudnék elhelyezkedni.
2019. dec. 19. 11:35
6/9 anonim válasza:
Te csak továbbra is a saját ritmusodba tanulj ne dőlj be ennek az alig tanultam dumának !!
7/9 anonim válasza:
Alkalmazott matematika szakon az első és az utolsó két félév kivételével minden félévkor megbuktam egy tárgyból. És elvégeztem, két év csúszással.
8/9 anonim válasza:
Azért ha a képzés felénél ez már a 3. csúszásod, érdemes lenne elgondolkozni, hogy hol a probléma, és meg tudod-e oldani.
9/9 anonim válasza:
Hát,nekem most sikerült nagyon elcsesznem az első évemet.Kb 10 kreditem lett meg,és a legtöbb tárgyat nem tudom felvenni,szóval fél évet passziválok és utánna neki megyek megint,ameddig nem sikerül...Az igaz,hogy sok időt nem tanulásal töltöttem,de volt néhány zh-m amire tényleg tanultam napokat, és nem jött össze...Elégé szar érzés.Most már mire komolyan vettem a tanulást,már késő volt.De elhatároztam mostmár hogy ezt a félévet végig tanulom és amikor felkell venni a tárgyakat,addigra legyen egy elég erős alaptudásom hozzájuk.Amúgy nálunk is vannak olyanok,akik a házi feladatokat megcsináltatják másokkal pénzért.Csak azzal nálunk annyi a baj,hogy vizsgába is ilyen feladatokat szoktak adni,és ha nem tudod megcsinálni őket,tuti hogy buksz.Szóval ebből a szempontból sokkal jobb,ha mi szenvedjük végig,mert akkor is tanulunk rá.Az egyetemet meg ne hagyd ott,mert ha úgy hozod meg a döntést bánni fogod.Ha ez az álmod,akkor csináld végig,ha már ennyit össze szenvedtél ott. Szóval hajrá!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!