A súlyozott átlagba beleszámít a nem teljesített tárgy, illetve az 1-es érdemjegy?
Sokan írják hogy bele, sokan hogy nem, leírom hogy szerintem hogy van és erősítsetek meg, vagy cáfoljatok hogyha nincs igazam. 2 fajta átlag van:
Van a súlyozott/kumm átlag amit az átsorolásnál néznek. Ide a megtagadott aláírások, illetve az 1-es vizsgák NEM számítanak bele.
A másik átlagot az ösztöndíj miatt nézik, ebbe beleszámítanak a nem teljesített és az 1-es tárgyak is.
Az átsorolásnál, ami számít, a súlyozott átlag, amibe NEM számítanak bele az egyesek ill. a nem teljesített tárgyak.
A átsorolásnál pedig az elmúlt két aktív félév átlagának az átlaga, ami mérvadó.
Pl. első félévben 4-es a súlyozott átlagod, másodikban pedig 2-es.
Így az átsorolásnál figyelembe vett átlag: (4+2)/2 = 3
Az ösztöndíj indexbe viszont számít az egyes, és hány kreditet csináltál meg, az is. Ez az ösztöndíjak, kollégium stb. miatt számít.
Tessék, ez elég hivatalos:
3-asnak: nem, nem hülyeség.
Azt is lehet, első félévben egy tárgy 5 kreditért 5-ös. A másodikban 31 kreditet meg 2-es súlyozott átlagra csinálsz. Így a súlyozott átlagaid átlaga 3,5-re jön ki.
A súlyozott átlagba nem számítanak bele az egyesek. Sem pedig a nem teljesített tárgyak.
Úgy kell számolni, az érdemjegyet megszorzod a kredittel. Ezeket össze adod, és elosztos a teljesített kreditek összegével.
Az első majd a második féléves súlyozott átlagodat összeadod, majd elosztod kettővel.
Atsorolasok mindig nyáron vannak.
Az ösztöndíj indexet és az oda való átlagot ne keverjük ide.
Az egyetemenként nagyon változó, hogy számítják.
Hopsz...
#4: Köszi az infót. Én eddig mindig azt hittem, hogy átlagnál is csak az utolsó két félévet nézik. Ezek szerint a göngyölt átlag számít.
Akkor így sokkal nyugodtabb lehetek a következő félévben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!