Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elmondaná nekem valaki, hogy...

Elmondaná nekem valaki, hogy pontosan mi a különbség és milyen a régi és a mostani bolognai rendszer? Melyik a jobb?

Figyelt kérdés
2010. júl. 20. 02:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az alapszakhoz "tartozó" mesterszakokat meg lehet nézni a felvi.hu-n, bár én mindig olyan nehezen találom meg, hogy hol is...
2010. júl. 21. 16:58
 12/17 anonim ***** válasza:

Én szívesen felvilágosítalak, ugyanis ezt tanulom.:)

Programtervező informatikus szak van, ez a régi rendszerben a programozó matematikus szak volt, csak régen az volt a főiskolai szak, most meg ez a bsc, ami lényegében ugyanaz, ha tovább mész, egyetemi szintre(msc) akkor programtervező informatikus msc-t ajánlott választani, az megfelel a régi programTERVEZŐ matematikusi egyetemi szaknak. Habár a régi progt. matekosok lenéznek minket, lényegében ugyanaz a szak, csak most már nem 100% matek, hanem csak 99%:). Szóval itt az óráid nagyrésze matematika lesz,lesz egy kis programozás (először papíron), de a lényeg, hogy itt autodidakta módon kell otthon tanulnod, itt a matekot fogják megtanítani. Van még kérdésed?

2010. júl. 21. 18:11
 13/17 A kérdező kommentje:

Tehát a mostani bsc olyan mint a régi fősulis prog.mat.?

Az msc pedig mint a régi egyetemi? Egy sima Bsc-vel el lehet majd helyezkedni úgy 5 év múlva?

És milyen nehéz a szak?

+milyen nyelveket tanítanak?

2010. júl. 21. 20:15
 14/17 A kérdező kommentje:
Ja és hova jársz?
2010. júl. 21. 20:15
 15/17 anonim ***** válasza:

Nézd meg az Elte honlapját, elég jónak tűnik:

[link]

[link]

2010. júl. 21. 20:34
 16/17 anonim ***** válasza:

Ja, nyelvtanítás szerintem nincs a szakon belül, de 17.000-ért tanulhatsz nyelvet, vagy felvehetsz a bölcsészkaron is nyelvórákat és itt már nem csak világnyelveket, bár nem tudom, beférnél-e, mert ezek általában gyakorlatok és nyelvfejlesztésként vannak meghirdetve. Szóval ha angol, német, spanyol, francia, vagy valami hasonlóan nagy nyelv érdekel, akkor inkább a fizetős nyelvórákat ajánlom (annál is inkább, mert ezeket a term.tud. karon tartják, ami az IK mellett van szinte), de kisebb nyelvekre szerintem simán beférsz a btk-n is. És ezek ingyenesek lennének, amennyiben nem végzel el 198 kreditnél többet a 3 év alatt (legalábbis szerintem ez az IK-n is így van).

Mindez persze az eltére érvényes, a többi suliban nem tudom, hogyan működik.

2010. júl. 21. 20:39
 17/17 A kérdező kommentje:

programozási nyelvre gondoltam?

Én a Debreceni Egyetemen gondolkozok.Ha valaki még valamit tud azt megköszönném.

az eddigieknek mindfent köszönök.

2010. júl. 21. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!