Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Semmelweis előnyei-hátrányai?

Semmelweis előnyei-hátrányai?

Figyelt kérdés

ÁOK-ra jelentkezek és egyelőre nem tudom eldönteni, hogy hova jelentkezzek.

Persze tudom, hogy itt a legmagasabb a ponthatár, ami végülis a döntő faktor lehet majd.

Mindenesetre érdekelne, hogy mit gondoltok az egyetemről. Mik az erősségei, gyengeségei (avagy pozitíviumai-negatívumai).

Én azt a kritikát hallottam, ami a leginkább elgondolkodtatott, hogy tömegképzés folyik, vagy sokkal több a hallgató, mint a többi orvosin, emiatt pedig nehezebb érvényesülni.

A másik pedig a sok ingázás az órák között (ez mennyire vészes?)

A harmadik az az, hogy nagyon szigorúak a tanárok és kemény dolgokat vágnak az ember fejéhez (vagy ez minden orvosin így van?).

De ezeken kívül minden tapasztalatra kíváncsi vagyok, hogy ki mit szeret-nem szeret az egyetemben.

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

2019. dec. 12. 19:38
 1/2 anonim ***** válasza:
53%

Minek akarsz érvényesülni? 1 hallgató vagy az összes többi közül.

A többi orvosin is rengetegen vannak, mi 25-en voltunk egy nyavalyás kórteremben jó esetben 5 betegre, rosszabb esetben kevesebbre, kabaré az egész. Szigorúnak mindenhol szigorúak a tanárok. Arra az egyetemre menj, ami legközelebb van hozzad, legkényelmesebb.

2019. dec. 12. 20:05
 2/2 anonim ***** válasza:
51%

Én a Semmelweisre járok, csak arról tudok nyilatkozni.

El tudom képzelni, hogy kényelmesebb úgy, ha kevesebben vagytok egy évfolyamon, lehet, hogy nagyobb az összetartás. De itt sem érezni különösebb hátrányát a sok hallgatónak, szóval ez alapján biztos ne dönts.

Na igen, az esetek többségében 4 metrómegállón belül van minden (lehet, hogy valakinek ez is sok), de azért előfordul, hogy Budára kell járkálni, vagy az Uzsokiba Zuglóra... Ez néha azért okoz kellemetlen perceket. De ez csak negyedévtől van így, az első három évben szinte minden a Klinikáknál és a Nagyvárad téren, esetleg a Corvinnál van.

A SOTE legnagyobb hátránya, hogy elképesztően nehéz, lelkileg és mindenhogy megterhelő az, amit gimi után hirtelen megkövetelnek, jócskán van szívatós vizsgáztató, elvileg aláznak is (szerencsére nekem nem volt még ebben részem, pedig bénázni azt tudok). Ha jó akarsz lenni, meg kell tanulni lemondani a szabadságról, rákényszeríteni az agyadat irreális mennyiségek megtanulására, és lehetőleg nem belehalni.

Vannak olyan csoporttársaim, akik vidékről jöttek át az első két év után, és azt szűrtem le a velük való beszélgetesekből, hogy Debrecen általánosságban könnyebb, nem szívatnak annyit, nem készülsz ki, Szegeden viszont a harmadév sokkal nehezebb, mint Budapesten, de a többi év könnyebb.

Viszont! Most van ugye a nagy curriculum reform a SOTE-n, idén indult az első év, akiknek már szét van szedve az anatómia, jobban elosztva a félévek között a szigorlatok, elvileg a tananyagból kiszelektáltak felesleges részeket, tehát az első két év elvileg hallgatóbarátabb lett. Emiatt teljesen mindegy, hogy ki mit mesél itt a SOTE-s tapasztalatairól, simán lehet, hogy már semmi nem igaz belőle. :D

Összességében én is azt javaslom, hogy azt a helyet válaszd, ami a legközelebb esik a lakhelyedhez. A SOTE elég szenvedős, én a reform előtti időkből semmit nem szeretek, nincs semmi, ami miatt ajánlanám, mert nem ér annyit, hogy tönkremenjen benne az ember. Az új rendszer, meg mint mondtam, még nem tudni milyen. Ha ez minden vágyad, és elég bátor vagy, próbáld meg a SOTE-t. :P

2019. dec. 12. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!