Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Rangsorolnátok nekem a győri...

Rangsorolnátok nekem a győri gimnáziumokat? Mivel nem vagyok győri, ezért nem tudom, viszont ide szeretnék járni suliba, s valami jót szeretnék.

Figyelt kérdés
:)
2010. júl. 19. 20:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Hmmmm hát az 'elfogadott' rangsor talán ez a gimiknél:

Révai

Kazinczy

Krúdy

De pl. ha a nyelvet fontosnak tartod, akkor mindenképpen a Krúdyt ajánlanám, nem csak a kéttannyelvű osztályban, de mindenhol nagyon színvonalas a képzés, bár annyira nincs számon tartva, mivel az nem csak gimnázium, hanem ugye idegenforgalmi is, tehát az embernek elsőre nem az ugrik be róla, milyen jó is a gimi részleg, pedig tényleg az. (Elég az hozzá, hogy az érettségi átlag országosan az egyik legjobb lett idén)

Révainak inkább a híre nagy, megy a lazulás ezerrel, meg a lyukas órák tömkelege, ez régebben nem így volt, néhány éve még szigorúbban volt véve minden. Ettől függetlenül azért mégis az ország egyik legjobb gimnáziumaként van számon tartva, nyilván joggal.

Kazinczyról nem nagyon tudok nyilatkozni, ott nincsenek ismerőseim.

Igazából a három közül akármelyiket is választod, nem jársz rosszul :)

2010. júl. 19. 21:05
 2/16 anonim ***** válasza:
Annyit fűznék hozzá, hogy a Révai talán azoknak jobb, akik reál irányban érdeklődnek jobban . Kazinczy inkább humán érdeklődésűeknek jobb picit, persze ez nem az jelenti, hogy ne lenne jó mindegyik. Meg ez 4-5 éve így volt, azóta akár változhatott is. Révai jó iskola, van lehetőséged tanulni rendesen, ha akarsz és érdeklődő vagy. Mert itt azért nem néz le senki, hogy te szorgalmas vagy, mert azért ide olyanok járnak. A szigor valóban nem túlságosan nagy, a 3.-4. év inkább a lazulásról szólt, a közeli kocsmák látogatásáról, mintsem a nagy tanulásról. Gondolom azért az sem hátrány, hogy nem kell megszakadni. Szóval összességében nem rossz választás szerintem.
2010. júl. 19. 22:25
 3/16 anonim ***** válasza:

Miért, talán a Krúdyban vagy a Kazinczyban lenézik azokat, akik tanulnak? Ne mondd már...ez már nem alsó tagozat, hogy lestréberezzük a másikat. Lényeg a lényeg, hogy ha nyelvet is szeretnél normálisan tanulni (anélkül, hogy menned kelljen nyaranta tanfolyamokra, több tízezret kiadni) akkor Krúdy. Révaiban nem igazán jó a nyelvoktatás sajnos. (Tapasztalatból mondom)

De most már egy (volt) Kazinczys is hozzászólhatna a témához, hogy kicsit kiegyenlítettebb legyen a 'vita' :)

2010. júl. 19. 22:32
 4/16 anonim ***** válasza:
73%
Nem mondom, hogy máshol nem lehet tanulni, csak azt mondom, hogy a Révai egy alkalmas hely erre. És itt sem mondanám, hogy pocsék a nyelvoktatás, mert azért 3év alatt nulláról lett egy felsőfokúm, de mivel a Krúdyban van kéttannyelvű, ahol több tárgyat angolul tanulsz, aki oda jár nyílván jobban fog tudni, mint aki heti 3-5 órában tanul, de ez nem azt jelenti, hogy szar. A reál oktatás viszont a Krúdyban kicsit szegényesebb, hogy finoman fogalmazzak (tapasztalatból mondom, több ismerősöm is van onnan).
2010. júl. 19. 22:50
 5/16 anonim ***** válasza:

Egy szóval sem utaltam arra, hogy a Krúdy azért jobb nyelvoktatás tekintetében, mert 'van kéttannyelvű'. Nyilvánvalóan aki oda jár, sokkal jobban tud, angolul vagy németül (a választott képzéstől függ) mint más gimnazista. De én nem a kéttannyelvűről beszéltem, hanem úgy általában az iskoláról. Ugyanis ott tényleg követelnek a tanárok. És egyébként nem is azt mondtam, hogy nem kell egyáltalán tanfolyamra járni, mert természetesen megeshet, hogy kell. Viszont a Krúdyban nem is kell érte több tízezret kifizetni, ugyanis minden évben lehet jelentkezni az iskolában tartandó nyelvvizsga előkészítő tanfolyamra, ami 60 órás és mindössze 12.000 forint (tehát 200 forint óránként). Hol találsz még ilyet?

/Te pusztán a Révaiban szerzett tudásod alapján szerezted meg azt a bizonyos felsőfokút? Vagy jártál tanfolyamra is? Ha igen, mennyibe került? Ne haragudj, de én úgy gondolom (így ismeretlenül) hogy az utóbbi. Cáfolj meg, ha nem így van, bár nem akarok személyeskedni, vagy összeveszni veled, csak minél árnyaltabb képet próbálok alkotni az iskoláról) /

Az, meg hogy a Révaiban jobb a reálképzés...hát, nem tudom. Gondolom nagyobb az egy főre jutó OKTV eredmények száma reál területen ( :) ) de azért nem kéne leszólni a Krúdy képzését is. Itt is van külön reál osztály, innen is a BME különböző szakjain tanulnak tovább a diákok, akkor meg hol is a különbség?

Igazából az mindenhol igaz, amit említettél: 'van lehetőséged tanulni rendesen, ha akarsz és érdeklődő vagy'

Szerencsére mindhárom gimnáziumban ez a helyzet, tehát a kedves Kérdező egyikkel sem jár rosszul.

2010. júl. 19. 23:03
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Lenne egy kérdésem, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontról mit tudtok?
2010. júl. 20. 01:33
 7/16 anonim ***** válasza:
Jó hely az is amúgy, csak ugye az egyházi suli:) nem trendi annyira:) az nem derült ki, hogy mi iránt érdeklődsz jobban, lehet akkor jobban tudnék segíteni.
2010. júl. 20. 19:59
 8/16 anonim ***** válasza:
Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium. Egy két évvel ezelőtt onnan vettek fel egy srácot a Harvardra...
2010. júl. 20. 21:10
 9/16 anonim ***** válasza:
Hopp, elnézést, a rangsor részt nem olvastam... A többiről nem tudok, de ha valami jót akarsz, akkor ez szerintem az.
2010. júl. 20. 21:12
 10/16 anonim ***** válasza:
Na na. Ez most baromi sokat jelent, hogy egy srácot felvettek a harvardra...ezt nem mondanám túl objektív megközelítésnek, hogy mért menjen oda valaki. Bocsánat nem kötekedni akarok, de ezzel semmit nem mondtál, csak hogy volt egy srác, akit felvettek.
2010. júl. 20. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!