Merre lehet elhelyezkedni NKE-ÁKK közigazgatás-szervező vagy államtudományi diplomával?
Államtudományi egy viszonylag új szak, még nincsenek végzettek, így következtetéseket nem lehet levonni. Amúgy annyi biztos, hogy dr. fokozatot is tanusít az oklevél. Elvileg politikai pályára képez szakembereket, de ezt én megnézném, hogy valójában kik és hogy jutnak vele politikai pozíciókba. Valószínűleg inkább önkormányzatoknál, hivatalokban fog elhelyezkedni.
Közigazgatás-szervező kormányablakoknál (okmányiroda), járási hivatalnál és önkormányzatoknàl helyezkedhet el főleg. A közigazgatás egy nem túl jól fizető terep. Bértàbla van, aszerint van a bérezés. Vannak pótlékok és stb. de azzal együtt sem túl sok. Előnye egyedül a 8 órás munkaidő, meg az ebédszünet stb. alapvető munkajogi szabályok betartàsa. Mást nem nagyon tudok felhozni. Én jelenleg közigazgatási területen dolgozok, de sokáig nem tervezek itt maradni. Jellemző, hogy a dolgozók jelentős része nagyon el van kényelmesedve (megyei jogú városokban nem tudom mi a helyzet, vidéken ez van) mindenki a másikra mutogat, felelősséget nem nagyon akar senki vállalni, amit csak lehet mindenki igyekszik lerázni magáról, hogy ne kelljen dolgozni. Pakolgatjàk ide-oda az ügyeket egyik a másiknak, hogy véletlenül se kelljen csinálnia semmit. Van, aki alig dolgozik, míg a másik heyette három másik ügyet csinál. A vezetőség általában csak a fizetést szereti felvenni, munkát tőlük nem nagyon erdemes várni, ellenben neked kiadják a feladatot, hogy ezt és azt csináld akkor is, ha amúgy öt másik határidős dolog van rajtad. Amúgy vannak persze lazább időszakok, amikor nincs nagyon mit csinálni, szóval nem azt mondom, hogy elviselhetetlen, de a dolgozók nagy részének a hozzáàllàsa borzasztó.
Szerintem veszélyes terep hosszútàvon közigazgatási területen gondolkozni. Vagy bejön, vagy nem. Vagy leépítenek hivatalokat, vagy nem. Ide tesznek át, oda stb. Valamikor megszűnnek osztályok. A járási hivataloknál pl. csökkentették a szabadságot és sok helyen több lett a munka. Ha szereted az aktatologatàst, és ngyon humán beállítottságú vagy, akkor azt mondom, hogy oké, főleg, ha tenylegtez érdekel. Amúgy valami más humán szak, bár nem sok van az is igaz. Amúgy nem azt mondom, mert nem haszontalan szak, jobb, mint egy bölcsészre menni csak azért mert valaki pl. nem tud mit megjelölni. Szoval nem lebeszélni akarlak róla.
Dehogynem, nagyon szar adatok. Egy hegesztő többet keres, mint amit te kapnál a minisztériumban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!