Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért hazudnak nyílt napokon...

Miért hazudnak nyílt napokon az egyetemen?

Figyelt kérdés

Előző hét: nyílt nap, Földtudományi tanszék. Fül- és szemtanúja voltam az alábbi beszéégetésnek:

- Földrajz-történelem tanári szak iránt érdeklődöm - mondta a diák.

- Kiváló párosítás! Nagyon szép számmal választjátok ezt a szakirányt - válaszolt a kisegítő.

- És mennyire keresik az ilyen szakos tanároka? El lehet vele helyezkedni? Jó fizetést adnak?

- Igen, természetesen, ezt mutatja a hallgatók létszáma is a szakon.

...Én meg csak hallgatom, hogy miért kell ilyeneket hazudni? Mármint eleve a tanári szakma egy olyan, amit hivatástudatból kell csinálni, hiszen se nem a diákság, se nem a fizetés nem egy olyan dolog, ami miatt érdemes lenne ezt csinálni. A másik: hogyha sokan vannak, akkor az nem pont azt jelenti, hogy nehezebb elhelyezkedni? Mert sokan vannak! Szóval ez nem is volt válasz a kérdésre.

A másik, hogy én is érdeklődtem a műszaki mesterképzések iránt. Mivel a köztudatban az él, hogy ezek az egyetemen nem épp a legerősebbek ezek a szakok, így mertem rákérdezni, hogy mit gondolnak erről. A válasz nem a képzést erősítette, hanem a helyi cégeknél való elhelyezkedést.

Kinek lehet hinni? Hova menjek tanácsért?

2019. nov. 29. 22:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Munkád az lesz, mert tanárhiány van (hiába nem ismeri be a kormány),ebben nem hazudtak. A fizetés viszont rossz. Üdv, egy földrajz-történelem tanári szakos hallgató.
2019. dec. 3. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!