Melyik szakot válasszam? Nyelvi előkészítő vagy informatikai szakgimnázium?
Az előttem szólok minden bizonnyal nem Boronkay-sok😏 aki a Boroba jár, azt tudjuk hogy az ország középiskoláknak bármelyik szakára felvették volna, de ők oda akartak menni - nem véletlenül. Az ország legjobb szakgimnáziuma (na jó néha-néha megelőzi egy-egy másik suli). Az oktatás is ezt színvonalat tartja. A kérdésedre: gyermekem nulladikos most, ugyanez volt a dilemmánk mint neked, csak nem informatikával, hanem elektronikával. 8 év német tanulást (nemzetiségi általánosból) dobott el az elektronika miatt, mert senkisem garantálja, hogy gimiből át tud menni a szakra. Az angolt kezdte nulláról és nem dobtuk egyből a mélyvízbe, van ideje most mindenre, megszokni az új közeget, beilleszkedni, ha meggondolja magát akár másik szakot is választhat. Lehet, hogy régimódi vagyok de egy férfinak legyen szakmája, mert bármi történhet időközben. Nyelvvizsgád amúgy úgyis meglesz, ha nem mész nulladikra, csak így gyorsabban.
Amúgy az összes műszaki iskola nyílt napján elmondják, hogy felejtsétek már el az informatikát, az elektronikáé a jövő.
Nulladikban heti 4 infó van, ebbe az is belefér hogy megtanulnak vakon gépelni.
Na akkor tegyük helyre a dolgokat:
-Az elektronika egy szar.
-Az oktatás színvonala tanáronként változik, különösen a nyelvoktatás (nem pozitív irányba)
-Hagyjuk már az iskola istenítését, pár éve én is így jöttem ide, aztán hamar rájöttem, hogy nem nagy szám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!