Levelező mesterképzés után van formai akadálya a mesterdiplomához szorosan kapcsolódó témával doktori képzésre való jelentkezésnek?
Figyelt kérdés
Ha nappalin végezném tanulmányaimat, nem lenne (olyan komoly) lehetőségem a tervezett kutatási témámban gyakorlati tudást szerezni, abban dolgozni.2019. nov. 27. 09:48
1/3 anonim válasza:
Nekem szociológia PhD képzésen van olyan évfolyamtársam, aki a mesterszakot levelezőn végezte, ráadásul most állami ösztöndíjas is, úgyhogy abszolút nem volt hátrányban a felvételin a nappalisokkal szemben. De érdemes a konkrét doktori iskola adott képzésével kapcsolatban érdeklődni, mert lehetnek eltérések.
2/3 anonim válasza:
Nem értem a kérdést sem.
Levelező MSc pontosan olyan kimenetet ad mint a nappali. A szakdolgozatodat ugyan úgy meg kell csinálni. Sőt szerintem szakmai gyakorlat is kötelező (bár ebben nem vagyok biztos levelezőn).
Tehát ha a diplomád egyenértékű, akkor jelentkezhetsz PhD-re. Semmilyen formai akadálya nincs.
A szakdolgozatod úgy is kapcsolódik hozzá. Ha ezt egyezteted a Doktori Iskolával akkor szinte biztos, hogy felvesznek. Felvételi függő, de általában egy 4-es diploma és meglévő kutatási eredmények kellenek.
Műszaki területen úgy halásszák össze az embereket általában, szóval ott nem gond bejutni. Term.tud az már neccesebb, de az se vészes.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!:)
2019. nov. 27. 14:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!