Egyetemi kollégiumi jelentkezésnél milyen szempontokat vesznek figyelembe?
Sziasztok! Idén fogok felvételizni a felsőoktatásba, és már mindennel tisztában vagyok, csak ezzel nem.
Azt én is tudom hogy tanulmányi átlag illetve szociális helyzet megvizsgálásával döntik el, hogy jogosult vagyok-e a kollégiumra vagy sem. A kérdésem inkább arra vonatkozik, hogy ez a tanulmányi átlag mit takar? A gimnáziumban szerzett jegyeim vagy a vitt pontszámaim fogják nézni, ha beadom a kollégiumi jelentkezésem? Jelenleg azt tervezem, hogy két emelt szintű érettségit teszek, így növelve a pontszámaim és a valószínűségét, hogy bekerülhessek kollégiumba. Viszont ha a pontszámom nem befolyásolja azt, hogy bekerülök-e a kollégiumba, akkor inkább csak egy emelt érettségit tennék.
Egyébként a Semmelweis Pető András karára és a kollégiumába készülök, szóval ha esetleg specifikusan tudna valaki erről is mondani néhány dolgot, akkor ne tartsa magában:)
Előte is köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!