Mennyit számít ha vidéken végzem el az egyetemet és nem Pesten?
gondolkodom az átjelentkezésen de milliókat sporolnék ha vidéken maradnék (pesti albérletekkel szemben), másrészt a pesti egyetemek kapcsolatai és a munkalehetőségek jobbak
szerintetek érdemes bajlódni az egyetemváltással?
Attól függ, milyen szak. Pl. egy orvosi vagy mérnöki diploma nagyon sokat ér külföldön is, a kapcsolatok pedig részben rajtad is múlnak. Ha elmész vidékről pl. állásbörzékre, karriernapra stb, ott is találkozhatsz mindenféle céggel, akikről még akár Pesten sem hallottál volna.
Mindenki arra vágyik, ami nincs. Én vidéki egyetem helyett mindig Pestről álmodoztam, de a szüleim nem engedtek...
Attól függ milyen szak és milyen egyetem. Összeségében szerintem semmi probléma nincs azzal, ha vidéken végzed el.
Annyi igaz, hogy vidéken kevesebb a munkalehetőség és kevesebb a fizetés.
De elhelyezkedes szempontjából az esetek többségében nem kerülsz hátrányba azért, mert nem pesti egyetemen tanultál.
De mondom, vannak kivetekek, pl egy mérnöki képzés sokkal megbecsültebb a BME-n, mint mondjuk Debrecenben.
De a szakok nagy részére nem igaz ez és tökre rendben van a vidéki egyetem is.
Meg ha nagyon parázol, akkor mesterszakot tudsz Pesten csinálni munka mellett, míg az alapot otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!