Nyelvvizsga alóli teljes mentesség?
Hol kell ezt kérvényezni? A gyermekem tartósan beteg illetve súlyosan fogyatékos a jobb oldala le van bénulva és a bal kezét is csak az én segítségemmel tudja használni. De menne nyelvvizsgázni mert érettségi után menni szeretne felső oktatásra .
Az érettségi is úgy van megoldva, hogy csak a vizsgán kell ott lenni-e. Ma láttam ezt a cikket ez igaz lehet? Be csatolom a fotót. Hol lehet ezt kérvényezni?
Kell egy emelt érettségi is, azt nem törölték el.
Nem akarok bunkó lenni, de ha ilyen a helyzet, biztos jó döntés egyetemre beiratni?
Elfogadják igen, de ahogy előttem is írták, egy emelt szintű érettségi kötelező. Hogy azt miből kell megcsinálni, adott egyetem, adott szakán meg van határozva. Az emelt szintű érettségi mindig más gimnáziumban zajlik, nem ott, ahová jár a gyerek. Ebből kifolyólag idegen tanárok fogják vizsgáztatni.
A könnyítésekre vonatkozóan pedig az Oktatási Hivatalnál érdeklődj szerintem.
Természetesen attól, hogy mozgássèrült mehet egyetemre, csak nyilván katona nem lesz belőle vagy rendőr.
Egy emelt kötelező, az hogy milyen tárgyból azt az egyetem és az adott szak adja meg. Nyelvvizsga kell majd a diplomàhoz, a felvételihez viszont nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!