Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Végzős gimnazistaként ti hova...

Végzős gimnazistaként ti hova tanulnátok jelen pillanatban tovább?

Figyelt kérdés
2019. nov. 14. 23:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Bármerre, ami IT.
2019. nov. 14. 23:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Informatikusnak, mérnöknek, matematikusnak, orvosnak, gyógyszerésznek, megfelelő nyelvtudás esetén bizonyos szakokon közgazdásznak.
2019. nov. 14. 23:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Én vagy ugyanilyen területet választottam volna (nyelvszak), max. más nyelvet vagy másik egyetemen vagy pedig lehet, hogy fogorvosnak tanulnék. Kitűnő voltam gimnáziumban, de talán éppen emiatt nem alakult ki bennem egy kimondottan erős kötődés vagy érdeklődés egy adott terült iránt, ami miatt eleg sok minden megfordult a fejemben. Akkor nagyjából mindenről le is akartak beszélni emiatt, pl. a fogorvosiról is, mert a tanáraim szerint kellő motiváció nélkül nem lehet elvégezni és nem elég, ha valaki szorgalmas. Mióta orvosisokkal lakom együtt azóta többet gondolnozom ezen. Nem bántam meg, mert szeretem és érdekel, amit tanulok, csak el szoktam gondolkozni rajta, hogy mi lett volna ha valamk mást választok.
2019. nov. 16. 13:56
 4/7 anonim ***** válasza:

3. Válaszoló:

Végezz el a nyelvszak után egy szakmát!

Orvos, fogorvos??

A nyelv alapkövetelmény, egy jó szakmával együtt király, de önmagában nem elég.

Hasonló helyzetben vagyok én is , nyelvet tanítok.

Ez viszont nem túl jól fizet és nagyon sok háttér munkával jár.

2019. nov. 19. 19:19
 5/7 anonim ***** válasza:
4-es Hát igen, csak ez ennél egy picit bonyolultabb. Én már elhasználtam jópár állami félévet és azért elég drágák a képzések. Egy orvosi önköltségesen szerintem konkrétan a megfizethetetlen kategória, legalábbis egy átlag ember számára... Nekem más területekhez nem nagyon van affinitásom, tehát nem tudnám elképzelni magam mondjuk műszaki vagy informatikai területen. Esetleg még gazdasági, de őszintén szólva az sem érdekel, csupán egy papírért pedig szerintem nem lennék képes elvégezni egy képzést, ha amúgy abszolút nem érdekel. A szakmák ugyanez. Hiába nincsenek ma már nagy különbségek, az én szememben még mindig léteznek külön férfias és nőies szakmák... Nekem nincsen sem fizikumom, sem érdeklődésem a férfias szakmák felé, a női szakmákkal pedig azért szerintem azért nem annyival előnyösebb a helyzet.
2019. nov. 19. 22:02
 6/7 anonim válasza:

Több szempontot kell mérlegelni:

- mi érdekel?

- miben vagy tehetséges?

- mire van igény most, és a belátható jövőben?

Ha szereted és érted a matekot/fizikát/logikát, akkor legyél informatikus. JÓ informatikusra szükség van és lesz. Rosszra kevésbé.

Lehetsz orvos is, ha bírod, hosszabb távon nem lesz ez rossz szakma. Igény hatalmas van rá - persze JÓ orvosra.

Ha ügyes vagy, de már unod a sok elméleti dolgot, menj el vmi gyakorlati OKJ-ra: villanyszerelő, vizes/gázos, asztalos, általános építőipari szakember hiányszakma az egész fejlett világban.

Persze van sok más szép és jó szakma, csak párat kiemeltem.

2019. nov. 20. 21:31
 7/7 anonim válasza:

Az attól függ, hogy mi érdekel és, hogy tervezed a jövőd.

Ha Magyarországon akarsz maradni, akkor számítástechnika területén tanulj tovább. Programozókból hiány van és jól megfizetik őket. Sok a lehetőségük.

Rendszergazdáktól eddig sok jót nem hallottam. Én nem javaslom. Bár ezt mindig a munkahely válogatja.

Orvosi területen esetleg a magán praxis lehet jó, de azt ki tudja megfizetni? Állami alkalmazottként meg nem feltétlen éri meg, hacsak nem ez a hivatásod/hitvallásod.

Azért nincs elég orvos az országban, mert inkább külföldre mennek.

Ha a jövődet külföldre tervezed, akkor a számítógépes terület ott is megállja a helyét. Vagy az orvoslás is.

De minden kétkezi szakma nagyon keresett.

Sokszor látom, hogy villanyszerelőket, víz-gáz-fűtés szerelőket, CNC-seket keresnek.

Illetve nagyon keresett szakma a mechatronika.

IT területen android programozókkal találkoztam sokat.

De akár ápolónak is el lehet menni, sokat keresnek arra a szakmára is. Az öregek otthonában mindig hiány van belőlük. Ha rendesen a szakmád, akkor jó fizut kaphatsz, ha csak segédápoló vagy, akkor kevésbé.

A nyelvet mindenképp tanuld. Angol fontos. És attól függően, hogy mely országok szimpatikusak, válassz még egyet. Német, svájci, spanyol...

Ez Magyarországon is jól jöhet, mert lehet, hogy egy külföldi cég leányvállalatánál kapsz munkát és sokkal több lehetőség áll majd előtted, ha az anyavállalattal tudsz kommunikálni.

2019. nov. 23. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!