Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyenek a tavalyi 11-es...

Milyenek a tavalyi 11-es osztályzataim?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintetek megérné tanárnak tanulni tovább? (Matek)

2019. nov. 8. 15:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ezt én sem értem, a válaszokat olvasgatva én is ezt gondoltam, mint te. Én is tanár szeretnék lenni (nyelv párosítással) és nem gondolnák azt, hogy egy tanárszak olyan nagyon könnyű vagy büfészak lenne, hogy oda csak a hülyék mennek. Persze nem hasonlítható össze egy orvosival vagy egy jogi szak is biztos nehezebb, de azért nem könnyű az a 2 szak még akkor sem, ha nem teljesen felel meg egy matek tanárszak egy matek alapszakkal + a pedagóiai tárgyak. És egy jó tanár igenis képzett, művelt és nem hülye.

Ha téged érdekel a tanítás (is), el tudod magad képzelni tanárként, akkor menj tanárira, ha nem, akkor meg ne.

2019. nov. 11. 20:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Ja meg pont ezaz, hogy értem én, hogy a tanárok kevés fizetést kapnak, sajnos nem annyira megbecsült a szakma, mint kéne és sok a hülye gyerek, de azzal mennyire leszünk előrébb, ha mindenkit lebeszélünk arról, hogy tanárnak menjen? Már így is tanárhiány van, jó tanárból meg még kevesebb van. Akkor később így mi lesz?
2019. nov. 11. 21:01
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez a vágyad, nyugodtan jelentkezz tanárnak. Ha úgy érzed, hogy tudnál bánni a diákokkal, és ezzel szeretnél foglalkozni, akkor bátran.

Viszont csak a 11-es jegyekből nem szabad messze menő következtetést levonni. Persze nem letörni akarom az önbizalmad, de nekem anno évfolyamon ismerősöm kitűnő tanuló volt, oklevelet is kapott ballagáskor, aztán néhány nap múlva matekból meg szépen írt egy épp, hogy kettes érettségit, amit ő sem értett. Mivel ott már nem volt kivetelezés, meg buksi simogatás, hanem szabályok szerint kellett javítani, és, amikor már nem jószívűségből,eg pofára osztják a jegyet, akkor masabb a helyzet és ez nem egyedibeset volt, hanem több ilyen, csak ez volt a legdurvább.

Szóval, ha tényleg jó tanuló vagy egy erős középsuliban, és nem csak kivételeznek veled, hanem tényleges tudást tükröznek a jegyeid, akkor bátran gondolkozz olyanban, ami érdekel és különösen jónak érzed magad benne. Ha ez valamilyen tanári szak, akkor válaszd azt.

2019. nov. 20. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!