Ha diákként dolgozom és közben kirúgnak a suliból, arról értesül a szövetkezet?
Figyelt kérdés
Nem vált be az okj, amire jöttem érettségi után. Az a tervem, hogy ha megkapom a diákot érvényes matricával, akkor onnantól csak a munkára összpontosítok, nem érdekel a suli. Viszont aggaszt, hogy a hiányzások miatt kirúghatnak. Ellenőrzi a diákszövetkezet a jogviszonyom, miután egyszer már bemutattam egy érvényes diákot?2019. okt. 25. 17:51
1/3 anonim válasza:
Ha diákként próbálsz meg dolgozni jogviszony nélkül és ez kiderül, akkor nagyon megbüntethetik mind a helyet, ahol dolgozol, mind a szövetkezetet és téged is, amiért nem tettél eleget a bejelentési kötelezettségednek. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg a szövetkezet is kiszabna rád pénzbüntetést vagy valamit. Mert ha megszűnik a jogviszony köteles vagy azt bejelenteni. Más adózási szabályok vonatkoznak a diákmunkát adó munkahelyekre és a munkavállalóra is. Adócsalást követnél el konkrétan.
Ha nem vagy diák akkor dolgozz rendes munkahelyen.
2/3 anonim válasza:
Kedves kérdező! Ha látod még a kérdést kérlek mondd el mi lett, ugyanebben a helyzetben vagyok most és nem szeretném elveszíteni a diákmunkát. Lehet komoly következmény?
3/3 anonim válasza:
Sziasztok! Ha látjátok még a kérdést, el tudjátok mondani, hogy megtudta-e a diákszövi vagy nem?
Én is ebben a helyzetben vagyok.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!